Pacienții internați în spitalul din Piatra-Neamț vor avea un meniu special de Paști

Sărbătorile Pascale sunt sărbători cu o imensă încărcătură spirituală, de bucurie, de lumină în sufletele noastre, alături de persoanele dragi. Dar pentru unii semeni de-ai noștri aceste sărbători înseamnă lupta cu o boală gravă, confruntarea cu o intervenție chirurgicală sau o altă boală care necesită internare pe o secție din spital.

Conducerea spitalului dorește să aducă un crâmpei din atmosfera Sărbătorilor Pascale tuturor pacienților internați în Spitalul Județean Piatra-Neamț, care sunt departe de familie.

Meniul special de Paște este pregătit și realizat în bucătăria spitalului, în așa fel încât pacienții să aibă în farfurie produse specifice acestei perioade.

▪La mic dejun: oua rosii, rulada de spanac cu branza de vaci, chec aperitiv, cascaval, cabanos, rulada de pui, branzeturi.

▪La desert se vor indulci cu traditionala pasca si cozonac.

▪La pranz: ciorba radauteana/ ciorba a la grec, rulada de pui la cuptor cu piure/ salata, snitel cu garnitura de orez si salata.

▪La cina: gratar pui cu cartofi frantuzesti/ cartofi gratinati cu branza la cuptor si gratar de pui cu legume mexicane.

În funcție de regimul recomandat de medicul curant pacienții primesc masa zilnic (regim comun, cardiac, desodat, diabet zaharat etc.), respectând regim caloric, conținut proteine, lipide și glucide, dar și normele in domeniul dieteticii.

informează reprezentanții unității sanitare.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate