Pădurarul, pact cu vânătorul de trufe negre. Prinși de polițiști, în Vânători Neamț

Vineri, 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Târgu-Neamț au acționat pe linia protejării fondului forestier național.

Astfel, polițiștii au depistat pe Drumul Național 15 B, în localitatea Vânători Neamț, doi bărbați, cu vârste de 37 și 41 de ani, din Vânători Neamț și județul Vaslui, având asupra lor cantitatea de aproximativ 890 de grame trufe negre, fără a deține autorizație.

sursa foto: IPJ Neamț

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul de 37 de ani, pădurar în cadrul unui Ocol Silvic din județul Neamț, l-ar fi condus în repetate rânduri pe bărbatul din județul Vaslui în cantonul pe care îl administra, pentru a căuta trufe negre iar ulterior ar fi împărțit cantitatea de trufe găsită, potrivit IPJ Neamț.

Trufele au fost confiscate de polițiști și predate specialiștilor din cadrul Ocolului Vânători Neamț.

Bărbatul din județul Vaslui a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate