Păreri împărțite de Zilele Orașului Piatra-Neamț

După încheierea Zilelor Orașului, am cerut opinia cititorilor noștri cu privire la modul de desfășurare a acestora. Ca în multe dintre situații, părerile sunt împărțite. Unii s-au declarat mulțumiți de organizare, au apreciat muzica, scena, sonorizarea și artificiile, alții au spus că „a fost o atmosferă de bâlci” și „mizerie”, că s-ar fi putut face altceva cu banii.

De asemenea, au existat foarte multe sesizări din partea localnicilor din blocurile învecinate zonei în care au avut loc evenimentele din cauza zgomotului foarte puternic.

Nici artificiile nu au mulțumit pe toată lumea, fiind voci care au criticat potențialul distructiv pentru mediu: „In loc de banalele artificii care produc mai multe daune decat bucurii, puteati sa anuntati la final pe scena ca banii ptr artificii se vor duce in scop caritabil ( denumire institutie si dovada ). Nimic iesit din comun, un balci care nu se potriveste cu perspectiva ecologica a anului 2022 si celor care urmeaza. Artificiile inseamna pasari traumatizate, pasari moarte, animale traumatizate, aer poluat, zgomot prea mare, posibilitatea ridicata a unor accidente, pentru o imagine vizuala sa zicem placuta pentru cateva minute. ”

„Acest eveniment nu se potriveste cu imaginea orasului. Se doreste un oras ecologic, dar realitatea este alta : a fost un eveniment galagios, cu mult fum, circ si zarva. In loc sa dati atatia bani pe artificii si alte minunatii, mai bine ati constui locuri de joaca pentru copii, sau orice tine de dezvoltarea viitorului copiilor, sau a orasului. Circ mare, tipic politic. Mai lipseau manelele, si era valoarea absoluta. Trist.. va bateti joc de oras.”

Alte persoane au sugerat ca pe viitor să se schimbe locul de desfășurare, deoarece blocarea circulației și înghesuiala nu sunt agreate în mod deosebit:

„De ce nu se investeste in crearea unei zone de relazare/sarbatoare pe malul Bistritei? Terenuri pline de balarii pe care s-ar putea realiza cu adevarat ceva frumos! Stiu, Bistrita nu e Sena, dar cu bunavoita si implicare se poate realiza ceva! Pacat de zona frumoasa in care locuim!”.

”Nu trebuia organizat în centrul orașului. Neadecvat, spațiu mic, lumea se calcă în picioare, fumalau și mizerie.”

Au existat și voci care ar fi preferat să se renunțe la aceste evenimente, iar banii să fie investiți în asfaltări sau amenajarea spațiilor verzi.

Încheiem cu niște opinii pozitive:

„Am sărbătorit și noi cu fast aceste zile frumoase ale orașului nostru.La mulți ani,Perla Moldovei.Dea lungul acestor ani orașul nostru nu a mai avut parte de o așa zisă,zi de sărbătoare.Eu,unul am fost super mulțumit cu tot zgomotul și cu toată hărmălaia aia de aglomerație.Ce mă înghesuie să nu-mi mai bat capul e că noi, oamenii, nu suntem niciodată mulțumiți referitor la comentariile de mai sus menționate.Când faci,de ce ai făcut, când nu faci ,de ce nu faci.Dar suntem în România și asta ne preocupă tot timpul când nu avem serviciu. Pentru spectacolul de artificii pe o scară de la 1 la 10 dau nota maximă iar pentru organizarea acestor zile puse la bătaie de organizatori 8.La mulți ani, Piatra Neamț.”

„Frumos eu am venit din Teleorman pentru aceste zile frumoase am fost mulțumit deplin”

„Romanul tot roman ramane! Cand se face ceva , judeca de ce se face , Cand nu se face se plange iar ca nu se face! Si intotdeauna cand nu depune nici un efort sa faca ceva el e judecatorul , si nimic nu e bun!

E bine ca apreciati ”targurile de Craciun din Germania sau procesiuni din Italia, Portugalia, Spania sau alte tari civilizate” , dati chiar si bani sa mergeti sa le vizitati.

Greseala noastra ca neam este ca nu respectam si conservam nici un lucru bine facut de un sistem politic predecesor. Asa am facut cu majoritatea realizarilor lui Ceausescu, am distrus tot pentru ca nu mai era favorit.

Si in loc sa conservam si sa mai adaugam noi ceva mai bun , sa putem progresa ca natiune, am distrus.

Dovediti oameni buni ca sunteti mai buni decat cei care au depus eforturi sa faca ceva pentru comunitate , sa schimbe viata noastra anosta de zi cu zi.

Cati din carcotasii nemultumiti ati mers sa ajutati cu ceva , macar la curatenie sau sa faceti ceva minor .

Oricum felicitari echipei pentru eforturi”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate