Părintele Petroniu Tănase, cetățean de onoare al comunei Farcaşa, post – mortem

Duminică, 22 octombrie, Biserica ”Sfântul Nicolae” din satul Farcașa s-a dovedit a fi neîncăpătoare în fața evenimentelor care au avut loc aici. Este vorba despre şedința solemnă a Consiliului Local Farcaşa având un singur punct pe ordinea de zi, Proiect de Hotărâre privind conferirea post-mortem a titlului de cetățean de onoare al comunei Farcaşa, județul Neamţ părintelui Petroniu Tănase, adoptată cu unanimitate de voturi, pentru meritele extraordinare aduse Bisericii Ortodoxe, o lungă perioadă fiind starețul Schitului Prodromu de la Muntele Athos, din anul 1984 pană în anul 2011, anul când părintele a trecut la Domnul.

Părintele Petroniu Tanase s-a născut la data 23.05.1914, în comuna Farcașa, județul Neamț. A îmbrăcat haina monahală de tanăr în obștea Mănăstirii Neamț unde s-a și format duhovnicește. A urmat studiile superioare la București , iar din anul 1984 a fost ales stareț al Schitului Prodromu din Muntele Athos.

Al doilea eveniment de mare importanță spirituală a fost slujba de pomenire pentru părintele Petroniu Tănase, oficiată de un sobor de preoți, stareț arhimandrit Petroniu Marin de la Mănăstirea Pângărați – care l-a reprezentat pe ÎnaltPreaSfințitul Teofan Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, stareț Hariton Negrea de la Mănăstiresa Petru Vodă, stareț Dometie Furtună de la Mănăstirea Rarău, părintele protopop Ionel Cuțuhan de la Protopopiatul Ceahlău, preot prof. Vasile Păvăleanu, preot Constantin Cătălin Coșula de la parohia Farcașa, dar și ceilalți preoți parohi din comună . Tot cu prezenţa monahală a onorat şi maica Rafaela din cadrul Mănăstirii Durău!

Tot în cadrul acestui eveniment a fost acordată diplomă de excelență familiei marelui duhovnic Petroniu Tănase, dar și domnului Petrescu Constantin din satul Popești pentru ridicarea unui ansamblu bisericesc format din chilie, biserică și sală de mese.

Este de datoria noastră sa ne respectăm înaintașii și să îi respectăm pe cei care fac din localitatea noastră un colț de rai!

Cu respect,

Țifui Bogdan

Primarul comunei Farcaşa

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate