Parlamentarii PSD de Neamț rezolvă problema podului de la Luțca

În timp ce liberalii nemțeni fac circ în spațiul public, dar nimic concret, grupul de parlamentari PSD de Neamț compus din Ciprian Șerban, Răzvan Cuc, Oana Bulai, Remus Munteanu au depus azi un amendament la bugetul național pentru alocarea banilor necesari eliberării albiei râului de resturile podului dărâmat de la Luțca și demararea lucrărilor pentru un pod nou.

Șansele ca amendamentul să fie acceptat și banii alocați sunt destul de mari.

Urmărim subiectul și revenim cu detalii.

AMENDAMENTE asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2023

Nr.crt. Articolul din lege/anexa/capitol/ subcapitol/paragraf/ grupa/titlul/articol/alineat Text amendament propus (autor, apartenență politică) Motivația amendamentului/ sursa de finanțare Motivația respingerii (numai pt. comisii)
1 Legea Bugetului de Stat pe anul 2023 / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației / Anexa nr. 3 / 15 / 02, Capitolul 5001 -Grupa/Titlu 51, Articolul 02, Alineat 38 Se suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu suma de 1.000 mii lei pentru refacerea podului peste Siret de pe drumul județean DJ 207 A km 6+591, comuna Sagna, sat Luțca județul  Neamț Autori:
Senator PSD Cuc Razvan Alexandru
Deputat PSD Ciprian Serban
Deputat PSD Oana Bulai  
Deputat PSD Remus Munteanu
Podul peste râul Siret de pe drumul județean DJ 207A de la km 6+591 din localitatea Sagna, sat. Luțca județul Neamț a fost supus reabilitării prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și datorită unor împrejurări necunoscute la acest moment, a suferit un accident tehnic în timpul execuției soldat cu prăbușirea totală a căii de rulare. La acest moment elementele podului prăbușite obturează albia existând pericolul real de inundarea a zonelor învecinate la o eventuală viitură.  Până la această dată nu s-a obținut avizul de la organele de cercetare penală pentru eliberarea albiei. S-a întocmit  un proiect tehnic în acest sens și s-au depus documentațiile necesare pentru obținerea avizelor de la Apele Românească și Mediu. După execuția lucrărilor de eliberare a albiei se va face o expertiză tehnică a elementelor din podul existent care pot fi păstrate ( rampe, celei, pile) urmată de întocmirea proiectului de refacere pe același amplasament.   Sursa de finanțare: Realocare din Fondul de rezervă al Guvernului, Bugetul MFP – acțiuni generale,  50.01, Anexa 3/65/01, Capitol 50.01  
2 Legea Bugetului de Stat pe anul 2023 / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației / Anexa nr. 3 / 15 / 02, Capitolul 5001 -Grupa/Titlu 51, Articolul 02, Alineat 38 Se suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu suma de 1.000 mii lei pentru obiectivul „Eliberarea albiei râului Siret în urma prăbușirii podului de la Luțca județul Neamț”.   Autori:
Senator PSD Cuc Razvan Alexandru
Deputat PSD Ciprian Serban
Deputat Oana Bulai  
Deputat Remus Munteanu
În timpul reabilitării podului peste râul Siret de pe drumul județean DJ 207A de la km 6+591 din localitatea Sagna, sat. Luțca județul Neamț a avut loc un accident tehnic în timpul execuției soldat cu prăbușirea totală a căii de rulare. La acest moment elementele podului prăbușite obturează albia existând pericolul real de inundarea a zonelor învecinate la o eventuală viitură.  Până la această dată nu s-a obținut avizul de la organele de cercetare penală pentru eliberarea albiei. S-a întocmit  un proiect tehnic în acest sens și s-au depus documentațiile necesare pentru obținerea avizelor de la Apele Românească și Mediu. După execuția lucrărilor de eliberare a albiei se va face o expertiză tehnică a elementelor din podul existent care pot fi păstrate ( rampe, celei, pile) urmată de întocmirea proiectului de refacere pe același amplasament.   Sursa de finanțare: Realocare din Fondul de rezervă al Guvernului, Bugetul MFP – acțiuni generale,  50.01, Anexa 3/65/01, Capitol 50.01  

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate