Parohia „Schimbarea la Față” Tașca – Secu- PELERINAJ la Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca

PELERINAJ la Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca

📌Ziua 1, 22 noiembrie 2023

Plecare din Iași la ora 05.00 dimineața. Traversăm Carpații Orientali prin Cheile Bicazului și facem o primă oprire la Mănăstirea Recea, ctitorie de-a Părintelui Ioan Iovan. Ajungem în Oradea, această capitală Art Nouveau, ce surprinde prin frumusețe și istorie milenară. După un scurt tur de oraș, ne îndreptăm către Mănăstirea Sfânta Cruce, o mănăstire tânără cu o obște numeroasă, ce păstrează tradiția ortodoxă în acel colț al țării. Cazare Oradea.

📌Ziua 2, 23 noiembrie 2023

Plecăm spre Munții Apuseni, această grupare muntoasă de o frumusețe aparte. În masivul Codru Moma se află Mănăstirea Izbuc. Aici se găsește o sursă de apă, ce în mod minunat izvorăște intermitent și de-a lungul timpului s-a dovedit a fi tămăduitor. Ne închinăm în cele patru biserici aflate în arealul mănăstirii, gustăm din apele tămăduitoare și plecăm mai departe. Facem un stop la Gorunul lui Horea, panteon al moților, și ajungem la poalele frumoasei Cetăți Medievale Deva. Fortăreața construită în secolul al XIII-lea stă dârză și neînvinsă pe vârful unui con vulcanic, fiind un simbol al hunedorenilor. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Prislop, ctitorie a Sf Nicodim de Tismana și loc de veci al Părintelui Arsenie Boca. După ce ne-am închinat și în Peștera Sfântului Ioan de la Prislop, ne îndreptăm spre Cazare Sebeș.

📌Ziua 3, 24 noiembrie 2023

Prima stație o facem în Sibiu și ne închinăm în Catedrala Mitropolitană Sfânta Treime, o copie a Catedralei Agia Sofia din Constantinopol. Traversăm de-a lungul Carpaților Meridionali și admirăm vârfurile cele mai înalte ale României (Moldoveanu și Negoiu). Poposim la Mănăstirea Șinca Veche, unde se găsesc Bisericile Rupestre, ce atestă existența și rezistența ortodoxiei în meleagurile transilvănene. Traversăm Carpații Orientali și ne îndreptăm spre casă.

Parohia „Schimbarea la Față” Tașca – Secu

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate