Pasionați de robotică de la Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” , participanți la faza națională a concursului NEXTLAB.TECH București

Într-o zi de sâmbătă obișnuită, doi elevi de la Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” Poiana Teiului, pasionați de robotică, au participat la prestigiosul concurs NEXTLAB.TECH, desfășurat la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Evenimentul a avut loc la data de 9 decembrie 2023 și a adus împreună tineri talentați din domeniul tehnologiei și informaticii.

Elevii, alături de roboții lor ingenioși, numiți Ciber și HidroBoom, au atras  atenția tuturor participanților  cu soluțiile inovatoare. Ciber și HidroBoom nu au fost doar niște simple mașinării, ci adevărate creații tehnologice care au demonstrat abilități deosebite și potențialul impresionant al tinerilor inventatori.

Sub îndrumarea atentă a domnului profesor Eduard Bodea, care a jucat un rol esențial în pregătirea și încurajarea elevilor, aceștia au reușit să se evidențieze prin creativitate, rezolvare de probleme și abordare strategică. Profesorul a fost nu doar un mentor, ci și un ghid inspirațional pentru acești tineri promițători, contribuind la dezvoltarea abilităților lor tehnice și a gândirii critice.

Competiția nu a fost doar o ocazie pentru elevi să-și testeze abilitățile, ci și un prilej de a învăța și de a interacționa cu alți pasionați de tehnologie. Atmosfera a fost plină de energie pozitivă și de un spirit de competiție sănătos, ceea ce a adus o experiență educativă de neuitat pentru toți participanții. Elevii Teodor Onofrei  și Gheorghe Iftime,  împreună cu roboții  Ciber și HidroBoom,  au demonstrat că tehnologia poate fi folosită în mod creativ și eficient pentru rezolvarea problemelor complexe.

Acest succes nu face decât să sublinieze importanța educației în domeniul STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și să încurajeze tinerii să exploreze și să își dezvolte pasiunea pentru aceste domenii în continuă dezvoltare. Reușita este una impresionantă, cu atât mai mult cu cât echipa provine dintr-o școală modestă din mediul rural iar majoritatea participanților au reprezentat școli de prestigiu din mediul urban, centre de excelență sau cluburi de robotică.

Participarea elevilor de la Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” la concursul NEXTLAB.TECH nu este doar o realizare personală, ci și un motiv de mândrie pentru comunitatea școlară.

Felicitări elevilor, domnului profesor îndrumător și tuturor celor implicați în această experiență extraordinară!

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate