Patru bărbați din Pângărați sunt anchetați după ce au fost opriți și controlați de polițiștii din Gheorgheni/ce s-a găsit asupra lor și în mașina cu care se deplasau

VÂNAT EVALUAT LA PESTE 6000 DE EURO, DEPISTAT ÎN URMA UNUI BRACONAJ
Patru bărbați din Neamț sunt cercetați de către polițiștii harghiteni pentru infracțiuni de braconaj cinegetic, transport de vânat dobândit în mod ilegal, uz de armă letală fără drept și complicitate la aceste acțiuni ilegale. Polițiștii au descoperit și documentat un caz de braconaj cinegetic, soldat cu confiscarea unui exemplar de vânat evaluat la peste 6000 de euro.

În dimineața zilei de 28 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Gheorgheni au intervenit pe DN 12C, unde au identificat un grup de indivizi cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, toți din comuna Pângărați, jud. Neamț. Cei în cauză se deplasau spre Lacul Roșu și în urma controlului, asupra lor a fost găsită o armă de vânătoare, cartușe cu glonț, lanterne, cuțite și saci de rafie – echipamentul specific unei activități ilegale de braconaj.

De asemenea, în autovehiculul acestora a fost descoperit un exemplar de vânat, un cerb comun evaluat la peste 6000 de euro. Ancheta a fost preluată de către specialiștii Serviciului Arme Explozibil și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Harghita. Cei patru bărbați sunt acum cercetați în cadrul unui dosar penal, pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic, transportul vânatului dobândit din braconaj, uz de armă letală fără drept și complicitate la infracțiunea de braconaj.

Sursa: IPJ Harghita

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate