Pe 2 ianuarie are loc renumitul Festival de Anul Nou, la Târgu-Neamț

An de an, în data de 2 ianuarie, la Târgu Neamț s-a împământenit tradiția să aibă loc o Paradă a datinilor de Anul Nou, ca un adevărat carnaval la care participă mii de oameni, fiind şi o importantă atracţie turistică.

Așadar, luni, 2 ianuarie 2023, în Piața Adormirea Maicii Domnului din Târgu-Neamț“ sunteți invitați la cel mai așteptat eveniment public de la începutul anului, Festivalul Obiceiurilor si Tradițiilor de Anul Nou, ediția a X-a.

FOTO ARHIVĂ

Manifestarea are loc datorită unei asocieri între Consiliul Judetean (CJ) Neamt, Primăria și Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamt și Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu- Neamț.

Formațiile care doresc să participe, fie că vorbim de colindători sau urători, s-au înscris deja în concurs, miercuri, 28 decembrie a.c. fiind ultima zi în care pot face acest lucru.

Marți, 2 ianuarie 2023, vor urca pe scena din Piaţa „Adormirea Maicii Domnului” pentru a încânta publicul cu urături și colinde din vechime, autenticitate, muzică tradiţională, mesaj inedit şi recuzită pe măsură.

Evenimentul se va desfășura după următorul program:

  • ora 10,30 – parada participanti
  • 11,00 – evoluţia participantilor pe scena festivalului
  • ora 13,30 – stabilirea premianţilor, conform jurizării acestora

Festivalul de la Târgu-Neamț se adresează tuturor iubitorilor de datini și obiceiuri de iarnă, din toate zonele țării.

Evenimentul reuneşte, în centrul oraşului de sub Cetatea Neamț, cele mai bune ansambluri din zonă şi din alte părţi ale ţării, într-o competiţie plină de tradiţii, autenticitate şi voie bună. În niciun an nu au lipsit cântecele de Colind, Uratul cu pluguşorul, Jocurile cu măşti, Capra, Ursul, Arnăuţii, Dansul căiuţilor şi Teatrul haiducesc -obiceiuri originale și cu un farmec greu de egalat.

Andreea Trăsnea

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate