Pelerinaj pedestru pe Muntele Ceahlău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor organizează și anul acesta pelerinajul pedestru „Urcuș pe Taborul românesc”, în data de 6 august 2022.

Spre deosebire de anii anteriori, sâmbătă dimineață se va porni din trei locații diferite spre mănăstirea situată pe Muntele Ceahlău cu hramul „Schimbarea la Față a Domnului”:

  • Un grup de pelerini va pleca din Poiana Stănile, la ora 6:00, și va fi însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan;
  • Al doilea grup de pelerini va pleca la ora 5:00, din Izvorul Muntelui, pe traseul Curmătura Lutu Roșu, și va fi însoțit de arhim. Nicodim Petre;
  • Pelerinii care vor pleca din Durău la ora 4:00 vor fi însoțiți de pr. Ioan Puiu și de pr. Alin-Teodor Astancăi.

Scopul organizării acestui pelerinaj este de a face un exercițiu de sănătate sufletească și trupească, de a ne desprinde de tehnologie și de zumzetul orașului, de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine, pe cel de lângă noi și pe Dumnezeu. Astfel, urcușul pe cărări de munte însoțit de rugăciune ne va învăța „să ascultăm liniștea”. Pelerinajul este și o mărturisire de credință, o ocazie de a vedea plaiurile frumoase ale Neamțului și Muntele Ceahlău, dar mai ales un prilej de întâlnire al credincioșilor din diferite locuri, de diferite condiții sociale și de diferite vârste pe înălțimile spirituale ale Taborului românesc.

Pentru detalii și înscrieri: pr. Alin-Teodor Astancăi, telefon 0755.140.838.

sursa:doxologia.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate