Pentru moment, la Neamț nu există un risc de inundații

Arhivă

FOTO: Arhivă

Ca urmare a cantităților mari de zăpadă din ultimele trei zile și a creșterilor bruște ale temperaturilor, prefectul de Neamț a luat legătura cu specialiștii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor pentru a verifica dacă la noi în județ există riscul unor inundații.

În bazinul hidrografic Siret, debitele cursurilor de apă se situează în general la 45 % din media lunară multianuală. Apreciem ca în următorul interval de prognoză nivelurile râurilor din bazinul hidrografic Siret vor fi oscilante.

Față de ziua precedentă, pe râul Siret, la postul hidrometric Nicolae Bălcescu (Roman) se înregistrează un nivel cu 4 cm în urcare și un debit de 32 mc/s, fata de debitul mediu multianual de 74,2 mc/s.

În zona de munte, la stația hidrometrică Frumosu, pe râul Bistrița, comuna Fărcașa, nivelul este staționar față de ziua precedentă, înregistrându-se un debit de 58,8 mc/s.

La momentul actual nu avem cursuri de apă care se apropie de cota de atenție, valorile înregistrate fiind mult sub cele ce ar putea crea probleme.

a declarat Adrian Niță, prefectul de Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate