Pentru Târgul de Crăciun, „Primăria Piatra-Neamț a utilizat resursele bugetului local fără respectarea legislației și fără aprobarea Consiliului Local”… zice Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a publicat recent raportul de audit financiar efectuat la nivelul Primăriei Piatra-Neamț, pentru anul 2022. Curtea de Conturi menționează că „au fost constatate deficiențe cu influențe semnificative și generalizate asupra situațiilor financiare”.

Reprezentanții Camerei de Conturi Neamț au descoperit că primăria a făcut plăți pentru organizarea evenimentului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului” mai mari decât cele agreate în Consiliul Local.

„Din centralizarea plăților efectate de UATM Piatra-Neamț, în perioada decembrie 2022-februarie 2023, pentru bunurile/serviciile achiziționate în vederea organizării evenimentului, asumate ca obligație prin acordul de parteneriat încheiat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț, s-a constatat depășirea cu suma de 53.135,30 lei a bugetului alocat prin HCL 335/29.11.2022.”, se arată în raportul de audit.

Impactul constă în utilizarea resurselor bugetului local al municipiului fără respectarea legistației în vigoare și fără aprobarea Consiliului Local.

Ce ar mai fi de zis la constatarea Curții de Conturi atât timp cât noi nici nu prea am înțeles exact pe ce s-au cheltuit banii alocați oficial, cu atât mai puțin să înțelegem ce au cheltuit suplimentar. Dacă printre cititorii noștri este cineva care a fost informat de primărie pe ce s-au cheltuit banii la Târgul de Crăciun, să ne lase și nouă un comentariu ca să vadă și restul pietrenilor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate