Pentru unii, dreptul la viață e prea scump. Împreună îi putem ajuta

Mai multe familii aflate în impas din cauza lipsurilor financiare au cerut sprijinul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț și, implicit, tuturor celor care îi pot ajuta.

Carmen Suciu – Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț:

Azi vreau să vorbim despre bunătate și despre câteva familii pentru care avem nevoie de ajutor!

Marian

Marian, micul nostru erou, operat de două ori în Germania pe cord deschis, este bine acum, chiar foarte bine.Toți am fost părtași la această minune, însă micul nostru erou încă are nevoie de ajutor. Chiar dacă nu am reușit să strângem suma pentru testele lui Marian, le-am achiziționat pe datorie. Sperăm să reușim să plătim factura de 2000 lei. Azi am dus testele vitale, fără ele nu poate face dozajul medicamentelor!

Despre Marian puteți citi aici: La doar 11 ani, Marian are două operații pe cord deschis. Viața lui depinde de un aparat care costă 1100 de euro (apel umanitar NEAMȚ)

Pentru donații cu mențiunea „teste Marian”:

 • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
 • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
 • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
 • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Raul este băiatul pentru care în 2018 am luptat mulți să trăiască, chiar am organizat și un concert. Este copilul ce va rămâne mereu copil. Acum este bine, însă are nevoie mereu de tratament. Am primit și 10 cutii Frisium 10mg, vitale pentru Raul. Pentru a le putea prelua, trebuie să plătim 650 lei. Cine ne poate da o mâna de ajutor?

Pentru donații cu mențiunea ,,tratament Raul”:

 • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
 • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
 • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
 • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Mesajul unei mame cu patru prunci, Georgiana: „Am 4 copii. Sunt o persoană simplă, modestă,  singură,  nu mai am membrii familiei mele (mamă, tată, frați, surori ) fiind decedați toți. Am doar familia pe care am creat-o: actualul soț și cei 4 copii ai noștri  (am fetiță de 9 ani în clasa a II-a (fetiță din prima căsătorie), am băiețel de 7 ani, clasa pregătitoare, băiețel de 3 ani și fetița cea mare de 16 ani la liceu (fiica cea mare este a soțului din prima căsătorie). Eu nu lucrez din motiv că nu am cu cine lăsa copiii care trebuie duși și aduși de la școală. Soțul nu lucrează cu contract de muncă, lucrează în construcții doar la cei care au nevoie de renovat ceva sau de construit ceva. Venitul nostru este ceea ce câștigă el, alocațiile la copiii cei mici de 700 de lei și o pensie alimentară de 350 pe lună. Veniturile le investim la copii pentru școală, mâncare și utilități. Trebuie să mă operez urgent și nu am asigurare medicală. Vă implor, ajutați-mă, sunt la capătul puterilor. Nu-mi permit acest lux: asigurarea medicală, vă rog ajutați-mă!”

Pentru donații cu mențiunea ,,asigurare de sănătate Georgiana”:

 • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
 • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
 • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
 • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Apoi un om bolnav, dependent de multe medicamente, are nevoie de 200 lei pentru factură de energie electrică. Are deja preaviz.

Pentru donații cu mentiunea ,,preaviz energie electrică Constantin”:

 • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
 • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
 • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
 • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Ne-am dori să putem să îi ajutăm pe toți cei în nevoie. Încercăm să o facem pas cu pas, atât cât reușim în fiecare zi. Pentru că sunt multe persoane în necaz, la limita sărăciei care nu mai au ce pune pe masă. Oameni care au rămas fără loc de muncă, oameni care sunt într-o disperare fără margini. Încercăm să fim speranța lor. Ajută-ne să putem ajuta. Ne înarmăm cu sacoșe pline cu de-ale gurii și pornim spre zonele mărginașe, sate uitate de mulți dintre noi în care sălășluiesc suflete curate, modeste, frumoase, oameni care plâng de neputință, copii care aleargă către noi, știind că le aducem câte ceva, bătrâni care aprind lumânări rugându-ne să nu-i uităm. Știu, este o perioada incertă, dar împreună putem înmulți bucuria, împreună putem ieși din vremurile acestea tulburi. Nici nu știți cât de mult contează o pâine. Ajută-ne să nu lăsăm niciun copil să doarmă flămând.

Bunătatea sufletului, bunătatea ființei noastre! Ea se află în noi, nu în afară noastră, să nu căutăm himere în tot felul de afirmații, sloganuri, clipuri. Bunătatea este însăși esența noastră, este Dumnezeu! Noi decidem ce alegem, bunătatea sau răutatea. Să nu aducem acuze nimănui, suntem singurii care decidem ce cale urmăm! Bunătatea este regăsirea noastră ca spirit, suflet, este esență a ceea ce suntem, originea noastră celestă! Bunătatea este iubire, dăruire. Să nu ne lăsăm cuprinși de răutate, chiar dacă viața îți da palme. Să ne ridicăm, să zâmbim și să fim buni! Iubirea ne învață să fim buni, iubirea ne conduce către Dumnezeu. Fără bunătate nu poți iubi! Bunătatea mângâie, alină suflete căzute, pansează inimi rănite, plânge cu lacrimi de lumină! Bunătatea și iubirea, îmbrățișate în fiecare suflet, te învață să zbori, nu să te tărâi, te învață să te înalți, nu să te afunzi, te învață să accepți și neacceptarea! Omul bun îți este toiag în clipe de durere și disperare, este lumina către tine, către cer! Bunătatea dăruiește, îi pasă, plânge și râde deopotrivă cu tine, te îmbracă în straie de sărbătoare și te duce la bal! Balul cerurilor regăsite în fiecare dintre noi!

Carmen Suciu

Cei care pot oferi ajutor, pentru detalii o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate