Percheziții în Neamț, într-un dosar cu mai multe infracțiuni. Vizat a fost și un sediu al Rezervelor de Stat

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ este înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

  • luare de mită, prev. şi ped. de art.289 alin. 1 Cod penal;
  • dare de mită, prev. şi ped. de art.290 alin. 1 Cod penal;
  • trafic de influenţă, prev. şi ped. de art.291 alin. 1 Cod penal;
  • cumpărare de influenţă, prev. şi ped. de art.292 alin. 1 Cod penal;
  • delapidare, faptă prev. şi ped. de art.295 alin. 1 Cod penal

La data de 05.05.2023, în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Neamţ şi a delegării date de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, organele de poliţie judiciară din cadrul şi I.P.J. Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat percheziţii domiciliare în patru locaţii: trei locuinţe a unor persoane fizice si sediul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale – Unitatea Teritoriala 330 Podoleni, judeţul Neamţ.

In urma efectuării activităţilor autorizate au fost ridicate documente cu privire la organizarea, in perioada 2022-2023, a doua concursuri pentru ocuparea unor posturi in cadrul unităţii si cu privire la modul de gestiune a rezervelor de stat. Totodată au fost ridicate medii de stocare pentru care se vor solicita ulterior autorizaţii de percheziţie informatică.

Nu au fost emise mandate de aducere, cercetările continuându-se in faza in rem.

Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul I.P.J. Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Operaţiuni Speciale Neamţ.

2023-05-05_comunicat

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate