Percheziții în Neamț și alte județe: Dosar de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu materiale de construcții

Arhivă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice Sectoarele 1-6, au efectuat în cursul zilei de azi, 05.03.2024, un număr de 27 percheziţii domiciliare în mun. București și județele Neamț, Galati, Calarași, Iași si Dâmbovița, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă agravată și continuată, prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. c) și alin 3 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, în domeniul comerțului cu materiale de construcții.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că persoanele vizate, în calitate de
administratori ai unor societăți comerciale, în perioada 2021-2022, au creat și implementat un mecanism infractional prin care au diminuat semnificativ taxele si impozitele datorate catre bugetul de stat prin evidentierea în declaratiile legale a unor achizitii de bunuri ce nu au la baza operatiuni reale de la mai multe societati furnizoare, producand astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 11.794.040 lei.

Investigațiile vizează un număr de 4 persoane fizice şi un număr de 4 persoane juridice.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 4 suspecți, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă agravată și continuată, prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. c) și alin 3 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.

În cauză au fost identificate bunuri mobile şi imobile aparținând celor 4 suspecti asupra cărora s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului, respectiv asupra a 3 imobile și 14 autoturisme.

Prejudiciul estimat în cauză este de 11.794.040 lei.
Pe parcursul urmăririi penale sprijinul tehnic a fost asigurat de către I.G.P.R. – Direcția Operațiuni Speciale – Biroul Operațiuni Speciale Bucuresti.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale și dispunerea unor măsuri asigurătorii sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate