Percheziții în Neamț, soldate cu rețineri și arestări preventive

La data de 6 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au acționat, în județul Neamț, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc.

Astfel, aceștia au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost depistate și ridicate aproximativ 350 de grame de cannabis, 11 recipiente ce conțin urme vegetale cu aspect de cannabis, 3 țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, 6 dispozitive de mărunțire tip grinder și 3 cântare de precizie.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate 3 telefoane mobile, două harduri externe și aproximativ 12.500 de lei.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2022 – iulie a.c., bănuiții ar fi comercializat în mod repetat, droguri de risc (cannabis), consumatorilor din județul Neamț, în schimbul unor sume cuprinse între 70 și 80 lei pentru un gram.

Totodată, în aceeași perioadă, unul dintre bănuiți ar fi introdus pe teritoriul țării, cannabis, prin intermediul unor colete expediate din străinătate, destinate atât comercializării, cât și consumului propriu.

10 persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț.

În baza probatoriului administrat, față de două persoane, de 32, respectiv 38 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducerea în țară de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, în vederea consumului propriu, ulterior, față de acestea, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au fost angrenați polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Neamț, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate