Performanță excepțională a olimpicilor internaționali din România la matematică și fizică

Elevii români care au obținut recent performanțe la Olimpiadele Internaționale de Matematică și Fizică și profesorii lor au fost astăzi oaspeții premierului Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

Prim-ministrul i-a felicitat pe tinerii români și pe coordonatorii lor pentru rezultatele de excepție, mulțumită cărora România s-a clasat la Olimpiada Internațională de Matematică pe primul loc în Europa și pe locul patru la nivel internațional, iar la Olimpiada Internațională de Fizică pe primul loc în Europa și pe locul trei la nivel mondial.

”Sunteți mândrie a generației voastre, a școlii românești și a întregii țări! Prin rezultatele voastre de excepție dovediți că munca serioasă, dedicarea și talentul duc către performanță și deschid oportunități pentru viitoarea voastră carieră. Vă încurajez să vă urmați visul și, indiferent unde vă veți decide să continuați studiile, să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi. Calde felicitări vouă, profesorilor coordonatori și familiilor care au oferit întreaga susținere de care aveți nevoie pentru a performa”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Informații suplimentare:

În perioada 3-13 iulie 2023 a avut loc cea de-a 64-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia.

La această competiție au obținut medalii de aur David-Andrei Anghel, cu maximum de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București, iar medalie de argint Radu Lecoiu, de la Liceul Internațional de Informatică București

Profesorii lor coordonatori sunt conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe – Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leaderul echipei) și Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, fost olimpic internațional.

În perioada 10-17 iulie 2023 s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Fizică  tot în Japonia.

La această competiție au obținut medalii de aur Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București,  Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și de argint Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Lotul României a fost coordonat de profesor-doctor Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și de conferențiarul universitar dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate