Persoană prinsă în flagrant pentru trafic de influență, după ce a pretins că poate facilita o încadrare în M.A.I.

La data de 06.12.2022, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Direcția Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Județul Ilfov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au prins în flagrant o persoană, fără calitate specială, în timp ce primea suma de 1.500 lei de la martorul denunțător, în legătură cu angajarea acestuia în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În fapt, în cursul lunii august 2022, inculpata, declinându-și în fals calitatea de comisar-șef de poliție în cadrul I.P.J. Ilfov, a pretins suma de 2.000 de euro de la martorul denunțător pentru a face demersurile necesare angajării acestuia în cadrul M.A.I. ca agent de poliție și a primit ca primă tranșă, în acest scop, suma de 5.000 lei.

La data de 06.12.2022, în urma discuțiilor purtate de inculpată cu martorul denunțător, aceasta i-a creat în mod eronat convingerea celui din urmă  că ar fi remis deja suma de 300 de euro către un înalt funcționar din cadrul M.A.I. pentru a facilita încadrarea martorului denunțător, sumă pe care urma să o recupereze de la acesta.

În urma activității de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală,  cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Totodată, a fost dispusă măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore și măsura sechestrului asigurător asupra autoturismul folosit de inculpată.

În cursul zilei de astăzi,  inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.

Vezi mai multe știri pe Știri Naționale.

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate