Pescuitul ilegal în atenția polițiștilor – 20 de amenzi într-o singură noapte

În noaptea de 8 spre 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat activități de prevenire a pescuitului ilegal, pe luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.100 lei, 18 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura și 2 privind încălcarea prevederilor Legii 61 din 1991 privind ordinea și liniștea publică, fiind legitimate un număr de 30 de persoane.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru folosirea mai multor undițe pentru pescuit, precum și pentru capturarea peștilor sub dimensiunea legală, abateri care se regăsesc stipulate și în permisul de pescuit.

Având în vedere terminarea perioadei de prohibiție (09 aprilie-07 iunie a.c.) și intensificarea activității de pescuit recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, polițiștii recomandă respectarea legislației privind pescuitul recreativ/sportiv și transportul naval pe luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate