Peste 1000 de agenți economici au fost verificați de polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Piatra Neamț

Pe parcursul anului 2022 au fost efectuate 1.103 controale la operatorii economici de pe raza municipiului Piatra Neamț sub aspectul deținerii autorizației de funcționare și/sau a acordului de ocupare a domeniului public eliberate de Primăria Piatra Neamț. 238 dintre aceștia au fost sancționați contravențional după ce, chiar dacă au primit termen pentru intrarea în legalitate, nu au dat curs solicitărilor primite din partea polițiștilor locali. Suma totală a amenzilor se ridică la 94.600 de lei.

Reamintim deținătorilor de exerciții comerciale că anual, cu minim 30 de zile înainte de expirare, le revine obligația de a-și reînnoi autorizațiile și acordurile de funcționare în temeiul O.G. 99/2000 privind comercializarea bunurilor și serviciilor de piață și ale H.C.L. 15/2022 – Regulamentul de obținere a avizelor/acordurilor/autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial.

Documentele necesare și criteriile de acordare a documentației sus menționate se regăsesc accesând acest link: https://www.primariapn.ro/…/15/anexa_hcl_15_27_01_2022.pdf.

Informare transmisă de Poliția Locală Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate