Pește infestat cu paraziți. Oprire temporară de la comercializare în urma unui control al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, precum și a înregistrării unei petiții referitor la prezența parazitului “ANISAKIS SIMPLEX” în produsul pește merluciu congelat, achiziționat de la Carrefour România SA – supermarket Piatra-Neamț, comisarul ṣef adj. al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamț, Vlad Ciurea, a decis declanșarea unei acțiuni de verificare.

Citiți și: Extra proteină: pește cu viermi într-un supermarket din Piatra-Neamț (IMAGINI)

Comisarii din cadrul CJPC Neamț au procedat la verificarea imediată a produselor și, în prezența reprezentantului operatorului economic, au constatat  existența la comercializare a produsului Trunchi de merluciu congelat, cu data congelării – 16.07.2022, lot 13/15.11.2022, cu termen de valabilitate 16.07.2024, de proveniență Spania, FAO41, ambalat la data de 15.11.2022 de către SC BISTROMAR LA TIMONA SRL din București.

Produsul respectiv era depozitat în unitatea de comercializare cu respectarea condițiilor prevăzute de către producător/ambalator. Comisarii au verificat produsul din punct de vedere organoleptic, prin sondaj, fără a constata abateri, din acest punct de vedere.

Echipa de control a decis ca întreaga cantitate din produsul Trunchi de merluciu congelat (233,5 kg) identificată la raftul de prezentare, să fie oprită temporar de la comercializare, până la efectuarea analizelor de laborator.

Totodată, CJPC Neamț a transmis o informare operativă către Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor a Municipiului București, în vederea desfășurării unei acțiuni de control la operatorul economic ambalator/distribuitor.

          Comunicăm consumatorilor că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor supraveghează permanent piaţa şi se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor.

informează CJPC Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate