Peste o lună vom afla dacă pietrenilor le place să fie din ce în ce mai săraci și mai puțini

  • În 1992, în Piatra-Neamț erau 123.360 de oameni care au ales să fie conduși de un primar de dreapta de la Partidul Democrat, devenit ulterior PDL.
  • În 2002, populația din Piatra-Neamț a scăzut la 104.914, oameni care au decis să continue cu un alt primar de dreapta, de la PDL.
  • În 2011, pietrenii plecau pe capete din oraș, rămânând 85.055 oameni care au ales tot un primar de dreapta, tot de la PDL.
  • În 2021, mai rămăseseră 79.679 oameni în Piatra-Neamț care au decis și ei, prin vot, să fie conduși tot de un primar de dreapta, de la PNL/PDL.

Acum, în 2024, după zeci de ani în care PDL/PNL a condus orașul și a promis încontinuu locuri de muncă, parcuri industriale, turism și un nivel de trai ridicat, constatăm cu ochiul liber că totul a fost o minciună și o manipulare continuă. Aproape jumătate din populație a părăsit orașul, seara mai sunt aprinse luminile la câteva apartamente din fiecare bloc, locurile de muncă sunt puține și prost plătite, profesioniștii, de la medici la sudori, fug cât pot de acest oraș, nimeni nu mai vine la Piatra-Neamț și nu mai poți face aproape nimic în acest oraș dacă nu dai șpagă sau dacă nu ești din partidul care trebuie.

După 35 de ani de declin dramatic, confirmat de cifrele oficiale, alegerile locale ce urmează vor fi un test pentru gradul de inteligență a celor 75.000 de pietreni rămași din cei circa 125.000 care erau după Revoluție. Peste o lună vom afla dacă pietrenilor le place să fie din ce în ce mai săraci și mai puțini, ori s-au săturat de manipularea pe care o înghit de zeci de ani.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate