Petiție pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al orașului Piatra-Neamț Eternului Biciclist Gheorghe Ciupercă

Grupul de inițiativă civică „Împreună pentru Piatra-Neamț” a lansat o petiție online cu privire la propunerea de acordare a titlului de cetăţean de onoare al orașului Piatra Neamț Eternului Biciclist Gheorghe Ciupercă.

Petiția poate fi semnată la acest link: https://www.petitieonline.com/acordarea_titlului_de_cettean_de_onoare_eternului_biciclist_gheorghe_ciuperc

Iată conținutul petiției:

DOMNULE PRIMAR,

În numele comunității locale din municipiul Piatra Neamţ, supunem atenției dumneavoastră următoarele aspecte:

În aceste zile, un cetăţean al municipiului Piatra Neamt Gheorghe(Gigi) Ciupercă, a realizat în perioada 15.07.2023-14.08.23 o performanţă deosebită: parcurgerea cu bicicleta a turului României pe următorul traseu: Piatra Neamţ- Bacău- Focșani- Brăila- Constanţa-Bucuresti-Alexandria- Tr. Magurele- Corabia- Bechet-Craiova- Tr.Severin- Orsova- Moldova Nouă- Oraviţa- Reșița- Caransebes- Hateg-Sebes- Alba lulia- Turda- Tg. Mures- Toplita- Poiana Teiului- Bicaz-Piatra Neamt.

Performanţa lui Gheorghe Ciupercă este fără îndoială excepţională, prin condiţiile și particularităţile în care au fost parcursi cei peste 2000 km ai traseului amintit.

Distanţa a fost parcursă în mod solitar, fără niciun fel de suport tehnic sau logistic, cu o bicicletă arhaică și echipament minim, într-un stil sportiv ca cel din vremurile de început ale ciclismului. 

În mod deosebit, impresionează vârsta biciclistului, care a împlinit de curând 80 de ani.

„Isprava” actuală a lui Gigi Ciupercă nu este singulară. A trăit realmente toată viaţa pe bicicletă, fiind cunoscut de întreaga comunitate din Piatra Neamț în această ipostază: pe bicicletă. Timp de peste 50 de ani a parcurs anual distanţa Piatra Neamt- Constanţa cu bicicleta. Practic mergea la mare cu acest mijloc de transport. 

În anii ’78, ’80, ’92  a pedalat prin multe ţări europene, ajungând prin Ungaria, Polonia, Cehia, Germania, Bulgaria şi Republica Moldova. După 1989, el a parcurs trasee prin Anglia, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa şi Austria tot pe bicicletă. A străbătut Transfăgărăşanul, însumând vreo şase ascensiuni ale acestuia, normal, tot pe bicicletă. În 2019 a configurat și parcurs un alt tur ciclist a României  și lista poate continua. 

Prin stilul lui de viaţă, prin modelul excepţional pe care ni-l oferă tuturor, Gigi Ciupercă este un veritabil ambasador al sportului, mişcării, sănătății și considerăm că noi toți trebuie să manifestăm respectul cuvenit pentru cei ce promovează aceste valori, dar și imaginea municipiului Piatra Neamţ în tară și oriunde.

Având în vedere cele expuse și cu siguranţă în baza constatărilor dumneavoastră proprii și a verificărilor instituţionale, vă rugăm să procedaţi la initierea procedurii de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamt, domnului Gheorghe Ciupercă.

Domnului Primar al municipiului Piatra Neamț.

Ciprian Răspopa-Grupul de inițiativă civică „Împreună pentru Piatra Neamț „

Reamintim că la invitația grupului de inițiativă civică „Împreună pentru Piatra-Neamț”, bicicliștii și iubitorii sportului l-au întâmpinat pe 14 august pe îndrăgitul Gheorghe Ciupercă la intrarea în Piatra-Neamț după un tur în forță al României, pe două roți.

La cei 80 de ani ai săi, tânărul Gheorghe Ciupercă a trăit toată viața pe bicicletă și în acest an s-a remarcat printr-o nouă performanță deosebită: în perioada 15 iulie – 14 august (cu o ședere la mare) a parcurs pe două roți întreaga Românie pe traseul Piatra-Neamț – Bacău – Focșani – Brăila – Constanța – București – Alexandria – Tr. Măgurele – Corabia – Bechet – Craiova – Tr. Severin – Orșova – Moldova Nouă – Oravița – Reșița – Caransebeș – Hațeg – Sebeș – Alba Iulia – Turda – Tg. Mureș – Toplița – Poiana Teiului – Bicaz – Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate