Piatra-Neamț: Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece

  • DAS Piatra-Neamț: Informații privind acordare ajutorului de încălzire/ suplimentului de energie pentru sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024

Ajutorul la încălzire este un beneficiu de asistență socială, care se acordă conform prevederilor Legii nr. 226/ 2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, începând cu 1 noiembrie a anului în curs pâna la 31 martie a anului următor. / Suplimentul de energie vine ca o măsură complementară de sprijin, iar acesta se solicită odată cu cererea pentru acordarea ajutorului de încălzire și se acordă până la 31 octombrie a anului următor.

Cetățenii municipiului Piatra-Neamț care au depus cererile pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinței/ suplimentului de energie până pe 𝟮𝟬 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 vor beneficia de sprijinul financiar la plata facturilor de energie pe întreaga perioadă a sezonului rece, respectiv 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024. Cetățenii care au depus și vor depune cererile după 𝟮𝟭 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, vor primi acest beneficiu începând cu luna următoare înregistrării documentelor.

Beneficiază de acest ajutor familiile și persoanele singure care folosesc gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/ sau petrolieri pentru încălzirea locuinței, iar cuantumul lunar pentru ajutorul de încălzire se stabilește în funcție de venitul mediu net lunar. În cazul familiei, venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

În ceea ce privește ajutorul pentru încălzire, începând cu 2 octombrie 2023 până în prezent, s-au înregistrat:

– 87 cereri pentru încălzire folosind energia electrică, din care 77 au fost aprobate și 10 respinse;

– 1082 cereri pentru încălzire folosind gaze naturale, din care 949 au fost aprobate și 133 respinse;

– 452 cereri pentru încălzire folosind combustibili solizi/ petrolieri, din care 339 au fost aprobate și 113 respinse.

Cererile au fost respinse deoarece din documentele depuse sau în urma anchetelor sociale efectuate, s-a constatat neîndeplinirea condițiilor de elibigilitate.

Pentru acordarea suplimentului de energie, s-au înregistrat:

– 1193 cereri, depuse și aprobate pentru energie electrică;

– 967 cereri, depuse și aprobate pentru gaze naturale;

– 343 cereri, depuse și aprobate pentru combustibili solizi/ petrolieri.

Dosarele se depun la Registratura Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, cu sediul în str. Stefan cel Mare, nr.5., de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00 sau la adresa de email [email protected].

Pentru informații suplimentare puteți apela numărul de telefon 0233/ 622.968, iar modelul cererii, cât și alte informații, precum lista bunurilor care duc la excluderea acordării acestui ajutor, găsiți accesând următorul link: https://www.daspn.ro/protectia-sociala/2563-cereri-declaratie-pentru-ajutoare-incalzire

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate