Piatra-Neamț: O mamă ajunsă la capătul puterilor are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și vindeca băiețelul (APEL UMANITAR)

MOTTO: Vine o zi când obosești să faci orice să fie bine, iar tu te simți de parcă te lupți cu morile de vânt! Vine o zi când ești secat de orice formă de energie, când tu crezi că nu mai ai nimic de oferit pentru că tot ce aveai ai pus pe tava fiecăruia care-ți solicită ajutorul. Atunci amintește-ți că Dumnezeu te-a adus în această lume cu un scop! Totul se află în interiorul tău, doar aruncă o privire! Zâmbește-i zilei de azi! Cu tot sufletul tău frumos și plin de iubire! – Carmen Suciu

Florinel, un copilaș de 3 ani din Piatra-Neamț, are nevoie de ajutorul nostru. Băiețelul locuiește doar cu mama lui, cu venituri insuficiente pentru nevoile copilului, și se confruntă cu un diagnostic complicat pentru care are nevoie de terapie intensivă: tulburare de dezvoltare globală cu elemente atipice și tulburare hiperkinetică.

Ședințele de terapie au scopul de a-l integra la grădiniță și de a-l ajuta să funcționeze independent. De asemenea, ele ajută și mama să gestioneze situația acasă. Specialistul recomandă ședințe de logopedie și terapie cognitiv comportamentală aplicată, 5 ore pe săptămână timp de 6 luni. Prețul unei ședințe este de 70 de lei, costul într-o lună ridicându-se la 1400 de lei, o sumă mult prea mare pentru mama singură.

Tatăl copilului lucrează, însă este suspect de cancer și are nevoie de investigații medicale de specialitate care presupun alte costuri.

Iată apelul disperat al mamei transmis lui Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț:

„Sărut mâna, doamna Carmen! Vin din nou cu rugămintea de a mă ajuta cu plata terapiei la copil. L-am încadrat în grad, dar sincer nu mă descurc pentru a plăti și terapia, mă usucă laptele praf fără lactoză (intoleranță lactoza și gluten), pampers, probiotic zilnic trebuie să îi dau timp îndelungat. Luna trecuta mi-a tăiat gazul și am plătit 1100 lei (400 lei fiind rebranșarea).

Sincer nu știu ce aș putea face pentru a nu întrerupe terapia! Deja sunt câteva ședințe efectuate luna asta neplătite și nu aș vrea să le întrerup. Știu că e o sumă imensa, dar putem să scădem, să facem doar 15 ședințe pe lună. S-au afișat și preturile, iar de luna viitoare se scumpesc ședințele. Îmi cer mii de scuze pentru deranj și vă mulțumesc din suflet pentru ajutorul imens. Doamne ajută!”

Cazul este în atenția Asociației Născută Înger de ceva timp și s-a asigurat printr-o sponsorizare terapia pentru un an, însă fondurile s-au terminat.

„Ne-am dori să putem să nu-i întrerupem ședințele. Are toate șansele de a-și recăpăta copilăria, să fie un copil care merge la grădiniță, școală. Să se bucure de viață. Împreună vom reuși iar și iar, împreună salvăm vieți, schimbăm destine. Dumnezeu ne este ghid și ajutor!”, spune Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Așadar, oamenii cu inimă bună și posibilități financiare îl pot ajuta pe acest copilaș să meargă în continuare la terapie în schimbul sumei lunare de 1400 de lei.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „terapie Florin Chirilă”

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate