Piatra-Neamț: Parcările cu plată orară se vor transforma noaptea și în weekend în parcări de reședință. Tarife mai mari

Primarul Andrei Carabelea propune în ședința de Consiliu Local Piatra-Neamț din 27 aprilie 2023 un proiect de hotărâre prin care se măresc tarifele la parcările de reședință. De asemenea, cele cu plată orară vor funcționa în regim mixt.

Astfel, dacă proiectul de hotărâre este votat, persoanele fizice ar urma să plătească 200 de lei pe an pentru o parcare de reședință, iar persoanele juridice 400 de lei pe an. De asemenea, se stabilește și un tarif pe lună, respectiv 17 lei pentru persoane fizice și 34 de lei pentru persoane juridice.

„În cazuri întemeiate, contractele de prestări servicii utilizare loc de parcare de reședință pot fi încheiate și pe o durată mai mică de 12 luni, dar nu mai puțin de 3 luni.”, se arată în proiectul de hotărâre.

Se mai propune ca parcările cu plată orară să devină parcări de reședință în intervalul orar 18-8, de luni până vineri și 24h/24h sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale cu un tarif de 150 de lei pe an/13 lei pe lună pentru persoanele fizice și 300 lei pe an/25 lei pe lună pentru persoanele juridice.

În prezent, taxa pentru un loc de parcare rezidențial este de:

– 175 lei, anual, pentru persoane fizice

– 350 lei, anual, pentru persoane juridice.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate