Piețe primitoare și acces subvenționat pentru producătorii locali – Un proiect marca Adrian Niță (PSD), pentru Piatra-Neamț (VIDEO)

Unul dintre proiectele lui Adrian Niță pentru Piatra-Neamț este acela de a revitaliza piețele din municipiu și de a oferi acces prioritar și subvenționat producătorilor nemțeni. Adrian Niță este candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului de la poalele Pietricicăi.

În prezent, cu excepția Pieței Centrale, care funcționează și ea în regim de avarie, restul piețelor din cartiere sunt complet abandonate, degradate, pustii. În detrimentul producătorilor, și-au făcut loc samsarii, mai ales din cauza costurilor ridicate ale tarabelor și ale altor taxe impuse de administrația piețelor. În loc să cumpărăm legume, carne, lactate etc. produse la noi, în Neamț, cumpărăm din piețe marfă adusă din alte țări, ca de la supermarket.
Acest lucru se poate schimba, dacă administrația orașului înțelege să asigure facilități pentru producători. Putem avea pe masă produse sănătoase, la un preț rezonabil, și putem, în același timp, să susținem producătorii locali să își poată vinde în continuare rodul muncii lor în piețe curate, moderne – o alternativă sănătoasă, românească la supermarket.

Un primar dedicat comunității sale înțelege cât de esențial este accesul la alimente sănătoase plătite la un preț corect. Piețele din cartiere, piața Centrală, trebuie să funcționeze în interesul cetățenilor, într-un parteneriat cu producătorii din zonă.

Oamenii harnici trebuie susținuți ca să își poată vinde marfa în condiții decente. Produsele autohtone vor avea prioritate!

Alimentăm comunitatea cu bunăstare și sănătate!

Adrian Niță,
candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate