Pietrenii locuiesc într-un șantier. Primarul Andrei Carabelea spune că orice modernizare presupune un disconfort (VIDEO)

Nu mai este demult o știre faptul că au început lucrările pe culoarele de mobilitate urbană în Piatra-Neamț. O simțim cu toții din momentul în care ieșim din case. Implementarea proiectelor nu implică doar asfaltare, ci și modificări ample la rețelele de utilități, situație care duce de cele mai multe ori la blocaje în trafic și un disconfort mare în rândul șoferilor și pietonilor.

În acest sens, primarul Andrei Carabelea a făcut o serie de precizări cu privire la stadiul actual al lucrărilor.

„Proiectele nu generează disconfort și probleme. Implementarea sau lucrările te duc în această situație pentru că este inevitabil disconfortul. Orice lucrare presupune praf, zgomot, utilaje, oameni care lucrează. Ca și într-o casă, în momentul în care îți propui să dai cu un banal var te lovești cu tot felul de situații și problemuțe. La nivelul unui oraș, dimensiunea problemelor neprevăzute este exponențial mai mare.”, a spus Andrei Carabelea.

Dacă dintr-un apartament ne mai putem muta pe durata lucrărilor, din oraș nu ne putem muta și suntem nevoiți să locuim direct în șantier. Referitor la aparentul haos al lucrărilor care par să aibă loc simultan în mai multe puncte din oraș, făcând uneori imposibilă circulația, primarul Andrei Carabelea a spus că, de fapt, lucrările sunt fazate și există o logică:

„S-au fazat. După cum puteți observa, sunt și lucrări complementare, diverse sinergii. Operatorul de apă, de energie electrică, TV și fibră optică, toți lucrează acum și de asta se întâmplă și multe lucrări. Asta înseamnă fazare, îi aduci pe toți înainte de asfaltare în așa fel încât într-un interval cât mai scurt să se întâmple toate aceste lucrări.”, a punctat Andrei Carabelea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate