Piste de biciclete cu fonduri prin PNRR, sub Cetatea Neamț

Anul Nou începe cu dreptul în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea orașului Târgu-Neamț. A fost aprobată o altă cerere de finanțare depusă de Primărie în cadrul PNRR, și anume cea pentru realizarea proiectului  „Înființare piste de bicicletă în orașul Târgu Neamț”.

Se vor realiza 2,55 km de piste de biciclete cu fonduri europene în zona de sub Cetate- principalul centru turistic al orașului. Gândim două trasee cu două sensuri de circulație, dedicate atât cicliștilor din orașul nostru, cât și turiștilor aflați în zonă, declară primarul Daniel Vasilică Harpa.

foto cu caracter ilustrativ

Primul traseu ar urma să aibă punctul de start în apropierea parcării Cetății Neamț- zonă de interes atât pentru turiști, cât si pentru locuitori. Întregul traseu se desfășoară la marginea pădurii ce face parte din Parcul Natural Vânători Neamț și destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului și se sfârșește pe malul râului Ozana. De aici bicicliștii se vor putea întorce în zona parcării utilizând cel de-al doilea sens.

A doua pistă de biciclete va avea punctul de start în zona Stadionului Cetatea. Amintim că se află în construcție un amfiteatru si spații de recreere, chiar în spatele stadionului. Pista se va sfârși în zona fostei din Contreni, care a fost reabilitată și în prezent funcționează ca Centru pentru Persoane cu dizabilități și Centru Comunitar Integrat.

Continuăm și anul acesta atragerea de fonduri neramburabile pentru dezvoltarea orașului nostru, a conchis primarul Vasilică Harpa.

Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost depusă de Primăria Târgu- Neamț în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10/I1.4, Runda 1 aferent Componentei C10 – Fondul local, Operațiunea I1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete.

Andreea Trăsnea

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate