Piste pentru biciclete, pe străzile 1 Decembrie 1918 și Cetatea Neamțului. Contractul de finanțare a fost semnat

Bicicleta e un mod de transport prietenos cu mediul, prietenos cu sănătatea și o modalitate plăcută de a petrece timp în aer liber cu prietenii și familia. Dar poate fi și o variantă de a ajunge mai repede la locul de muncă atunci când traficul ne dă bătăi de cap. Din toate aceste motive, la Piatra-Neamț continuăm să extindem rețeaua de piste pentru bicicliști și metodele alternative de transport.”, transmite Primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

În urmă cu o săptămână s-a semnat un contract de finanțare prin PNRR de extindere a infrastructurii pentru biciclete pe străzile 1 Decembrie 1918 și Cetatea Neamțului.

Acesta a mai transmis că „proiectul vine în completarea celor deja aflate în implementare: avem în construcție peste 3 km de pistă pe Bulevardele Traian și Decebal și peste 1,6 km pe strada Mihai Viteazu, în continuarea căreia vor veni pistele de pe străzile 1 Decembrie 1918 și Cetatea Neamțului, cu o lungime de 4,74 km. Toate acestea alături de sistemul de bike-sharing, care va pune la dispoziția pietrenilor 220 de biciclete pentru închiriere.

Valoarea proiectului este de peste 5,5 milioane lei și e parte din Componenta 10 – Fondul Local al Planului Național de Redresare și Reziliență.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate