PNL Neamț a luat-o la vale, pe toboganul comunicării

Nu știm ce se întâmplă cu PNL Neamț și cine le scrie textele cu care ies pe post de comunicate, dar minciunile din aceste declarații, combinate cu o ciudă provenită parcă din multă frustrare coboară nivelul comunicării atât de mult, încât liberali cu state vechi în PNL Neamț se declară scârbiți de ceea ce văd.

Mai jos vom reda ultimul comunicat al PNL Neamț și vom face adnotările necesare justificării opiniei de mai sus.

Viața nemțenilor este mai importantă decât mofturile PSD-iştilor. (O expresie dicriminatorie pentru că nu poți da vina pe toți membrii unui partid și pe simpatizanții lor pentru nicio presupusă faptă.)

Ieri, nemțenii din zonele Sagna, Doljeşti, Bâra, Boghicea şi Stănița au spus STOP nedreptăților făcute de PSD-işti. (O minciună, deoarece nu nemțenii din comunele indicate au zis ceva, ci poate niște nemțeni, nu toți nemțenii.)

Am fost alături de cei aproape 2000 de participanți la această întâlnire, împreună cu domnul senator Eugen Țapu-Nazare, cu domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, subprefecții Adrian Ciobanu şi Iulian Jugan, viceprimarul comunei Sagna, Vasilica Roca, primarul comunei Doljeşti, Lungu Albert şi mulți alți primari din zona Roman metropolitan, viceprimari, consilieri locali, consileri județeni şi cetățeni care s-au săturat de incompetența şi indolența conducerii PSD Neamț. (Această frază include o minciună, dincolo de limita disperării și frustrării, o minciună care denotă crezul că oamenii sunt atât de proști încât să creadă așa ceva. Cei 2000 de participanți despre care se spune că ar fi fost la manifestare au fost de fapt 300 sau, cu foarte multă indulgență, 400, iar asta poate vedea oricine în poza de mai jos. Cum își închipuie cei care trimit aceste texte de la PNL Neamț că pot păcăli pe cineva că au fost 2.000 de oameni, dar chiar ei publică această poză… e un mister.)

Partidul Național Liberal a venit cu soluții concrete pentru situația dezastroasă de la Luțca. (Nu au venit cu nicio soluție ci doar cu propuneri.)

În luna noiembrie va avea loc dezbaterea bugetului naţional pentru anul 2023. În acest context, parlamentarii nemțeni, domnul senator Eugen Țapu-Nazare şi domnul deputat Laurențiu Leoreanu vor depune un amendament la legea bugetului, în urma căruia județul Neamț va primi aproximativ 7-8 milioane de euro pentru construcția unui nou pod în comuna Luțca. (Nu are nicio logică să depună amendamente la un buget pe care chiar partidul lor cu premierul PNL îl face. Poate vor băga în buget că amendamentele se fac doar pentru ce nu este deja prins.)

Sprijinul şi implicarea premierului României, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă este o garanție în plus că aceşti bani vor fi alocați pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, consilierii județeni ai PNL Neamt vor face solicitări către Ministerul Apararii Naționale pentru a identifica costurile efective de construcție şi mentenanță pentru realizarea unui pod militar pe piloni, care să permită redeschiderea traficului rutier intern. (Altă frază fără logică și fără suport real, deoarece un consilier județean nu poate face solicitări de capul lui în numele județului și, chiar dacă ar putea, de ce ar face consilierii județeni PNL solicitări către ministerul guvernului condus de PNL și nu s-ar ocupa parlamentarii de acest lucru?)

Este, desigur, o soluție temporară, care însă le va permite nemțenilor să circule în condiții de siguranță. În cel mai scurt timp, consilierii județeni liberali vor depune două proiecte de hotărâre de Consiliului Județean prin care se vor solicita pe de o parte, alocarea sumelor necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru constructia unui pod nou (Prin acest proiect cei de la PNL vor să se cheltuie bani publici pentru un nou pod, dar într-o logică elementară acești bani ar trebui plătiți de cine se face vinovat de prăbușirea podului, nu tot din banii oamenilor care locuiesc în Neamț)

si de asemenea un proiect pentru alocarea în regim de urgență a sumelor necesare pentru edificarea podului temporar de piloni de către structurile Ministerului Apărării Nationale Până astăzi, PNL Neamț a strâns mii de semnături, atât fizic, cât şi online, de la cetățenii comunelor afectate de căderea vechiului pod: Sagna, Doljeşti, Bâra, Boghicea şi Stănița. Atât eu, în calitate de preşedinte PNL Neamț, cât şi colegii mei, am căutat cele mai optime soluții pentru această situaţie şi ne dorim să le punem în aplicare cât mai rapid. Desigur, era de datoria lui Ionel Arsene şi a PSD-ului să identifice soluții reale pentru problema cauzată de incompetența lor. (Dar poate nu e din vina celor nominalizați de PNL, ci poate e din vina constructorului podului care e și prieten cu unii din conducerea PNL Neamț.)

Nu s-au găsit sumele de bani necesare pentru un pod de piloni provizoriu, deşi Ministerul Apărării Naționale a venit cu o ofertă concretă. (Păi, dacă e o ofertă concretă, de ce nu o publică cei de la PNL să o vadă toată lumea? Unde e oferta concretă?)

Totuşi s-au găsit bani pentru porțile amplasate la intrarea în județ, în valoare de 1,6 milioane de euro. Au fost bani şi pentru noul birou personal al lui Arsene, din Consiliul Județean, pentru care s-au cheltuit 2,5 milioane de euro, (O minciună extrem de rușinoasă care e demult demontată (click aici pentru articol)

pentru spitalul din Lețcani, care nu a fost niciodată dat în folosință, deşi s-au cheltuit pentru el 3,6 milioane de euro, pentru chermeze şi lăutari, unde au ajuns alte sute de mii de euro, precum alte milioane de euro s-au dus şi pentru studii de fezabilitate şi fotografii pentru obiective „pe hârtie”, care nu vor fi realizate vreodată. Oricine poate face un calcul simplu, pentru a vedea unde se duc banii publici, în timp ce oamenii din zona comunei Sagna sunt obligați să ocolească zilnic până la 25 de km. (Dacă PNL Neamț are dubii că banii publici ar fi deturnați în dezinteresul nemțenilor, ar trebui să se adreseze organelor de urmărire penală, dar nu o fac pentru că știu că ceea ce spun ei e doar propagandă ieftină.)

Cine decontează carburantul oamenilor? Cine le decontează timpul pierdut şi disconfortul? (Bune întrebări și răspunsul este unul simplu, desigur nu cel pe care vor liberalii să îl impună prin propagandă. Orice daune create oamenilor din zonă trebuie decontate de cei care se fac vinovați de prăbușirea podului.)

Sunt mai bine de 2 luni de când Ionel Arsene şi prefectul PSD Adrian Niță nu au făcut niciun efort pentru a scoate mormanele de moluz acumulate în apa Siretului. (Nu are nimeni voie să se atingă de podul prăbușit până nu se termină ancheta.)

Suntem pe final de vară, va veni toamna şi apoi iarna şi ne gândim cu îngrijorare la ce tragedii am mai putea asista. Pe 5 septembrie începe şcoala. Oare PSD-iştii (din nou cunoscuta discriminare în care zeci de mii de oameni, votanți PSD, sunt făcuți vinovați de ceva pentru că așa vrea o minte frustrată de la PNL Neamț.)

ştiu câți elevi vor fi nevoiți să facă naveta către Roman pe un drum nepracticabil, supus pericolelor rutiere? (Toate drumurile sunt supuse pericolelor rutiere.)

La Gâdinți, la intersecția cu Luţca, nu există sistem de semaforizare. (Nu a existat niciodată, de zeci de ani de când există intersecția.)

Acum câteva zile, un călugăr de la Petru Vodă şi-a pierdut viața. Au avut loc şi alte accidente serioase în această zonă şi asta din cauza nepăsării PSD, a lui Arsene şi a lui Niță, prefectul de carton. (Accidentele se petrec din cauza faptului că șoferii nu respectă semnele de circulație și Codul Rutier nu din cauza unui partid.)

Pentru asta, trebuie să plece acasă! Viața nemțenilor este mai importantă decât mofturile PSD-iştilor.”

Acesta a fost comunicatul ”etnopolitic” al PNL Neamț în care am adăugat opiniile noastre.

Acum problema reală care ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea este modul în care PNL Neamț, un partid compus în mare parte din oameni serioși, pierde simpatie electorală pe zi ce trece. Un partid nemțean care, după zeci de ani în care a fost încontinuu sacrificat pentru interesele liderilor, care au ajuns rând pe rând pe mâna justiției, se apropie de un minim istoric ca simpatie electorală, ceea ce e foarte rău. Un PNL foarte slab electoral la Neamț ar da naștere posibilității existenței unui partid care să dețină 50+1% din putere, ceea ce e nociv pentru democrație, oricum s-ar chema acel partid sau, și mai rău, locul lăsat liber de PNL va fi luat de partide mici care nu vor avea niciodată anvergura să facă ceva important și se vor limita la făcut bâlci, ceea ce iar va fi rău pentru Neamț. Oricât criticăm noi PNL-ul sau mai bine zis acțiunile unor lideri ai PNL, faptul că acest partid se distruge la Neamț văzând cu ochii nu e de natură să bucure pe nimeni care înțelege cum funcționează politica.

Sperăm ca PNL Neamț să găsească resursele interne să se reformeze, pentru că multe din greșelile pe care le face acum vor fi decontate electoral peste 2 ani. Unele se vor uita, deoarece electoratul are memorie scurtă, dar unele vor rămâne etichete pentru PNL Neamț și e păcat de liberalii adevărați din Neamț.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate