PNL Neamț, în pragul răscoalei. Primarii spun că nu mai suportă ordinele politice

Din ce în ce mai mulți primari din PNL se plâng că nu mai suportă ordinele politice venite de la conducerea partidului de la nivel județean.

Nu putem certifica faptul că este real sau nu ce ne spun nouă primarii, dar poate niște instituții ar fi bine să cerceteze aceste suspiciuni. Aceștia se plâng că li se impune să angajeze anumite persoane sau să dea contracte și să facă achiziții cu anumite firme.

Ca să fim corecți, directivele politice nu sunt ceva nou și nu credem că a fost vreun partid până acum unde să nu se întâmple așa ceva, doar că ce ne spun nouă unii primari liberali acum este alarmant. Oamenilor le este frică să nu ajungă la pușcărie, deoarece li se cere să facă lucruri din ce în ce mai greu de aranjat la limita legii și din ce în ce mai în defavoarea bunului mers al propriilor primării. În plus, se pune o mare presiune pe ei să comită faptele primite ca ordin și sunt trași pe roată, metaforic vorbind, dacă nu fac ce li se cere.

Unii primari și chiar șefi de instituții sau firme controlate de PNL Neamț se simt efectiv sufocați și vor să se elibereze de bocancul politic ce-i presează. Sunt aproape în pragul răscoalei politice și încep să refuze frontal ordinele politice ce vizează angajări sau achiziții cu riscul de a-și pierde locul de muncă sau funcția din partid.

Dacă e adevărat, vom vedea în curând dacă unii primari, funcționari sau manageri vor spune stop și vor alege libertatea în locul riscului penal.

Sfatul nostru pentru orice funcționar, manager sau om cu funcție politică este să nu își riște libertatea pentru ordine politice aberante. La cum este legislația făcută în România, se pot îmbrăca în legalitate multe potlogării venite ca ordin politic. Când nici legile făcute parcă pentru hoți nu te mai ajută să execuți ordinul politic și treci și acest prag, atunci înseamnă că în mod conștient, slugarnic, dar asumat forțezi intrarea la pușcărie. Șeful politic care îți cere, ba mai mult te presează să forțezi limita legilor actuale nu trebuie ascultat, ci trebuie îndepărtat. Acel om nu e un lider, ci un om cu probleme, care se gândește exclusiv la interesul lui și e dispus să sacrifice pe oricine și orice pentru a-și realiza scopul.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate