PNL Neamț nu mai merită niciun vot! Au ajuns să se cațăre cu aroganță pe problemele de sănătate ale nemțenilor

Nu știm ce intenții electorale au în acest moment nemțenii, dar PNL Neamț devine un partid de nevotat. Asta nu înseamnă că vă sugerăm să votați PSD, USR, AUR sau alt partid. Doar vă spunem că suntem consternați de cum se cațără cei de la PNL Neamț pe problemele de sănătate din Neamț.

Pe scurt, subprefectul PNL, Adrian Ciobanu, s-a făcut de râs cu o declarație publică prin care acuză PSD-ul de pierderea și blocarea unor proiecte de la spitalul din Piatra-Neamț. Click aici ca să citiți postarea semnată de Adrian Ciobanu, postare care, la cât îl cunoaștem, nu pare scrisă de el, ci i-ar fost dată servită, cel mai probabil de la partid.

În primul rând este culmea obrăzniciei ca după ce PNL a dat mâna cu PSD, au alianță și le-au dat celor de la PSD guvernul în disprețul majorității simpatizanților PNL, acum să vină și să mai dea vina pe PSD pentru orice. După ce au cărat liberalii oamenii cu autocarele la manifestații unde au fost bătuți de jandarmi ca să dea jos PSD-ul pentru ca ei să dea apoi PSD-ului guvernarea pe tavă, să mai ai curajul să arăți cu degetul spre PSD e un act de o aroganță severă.

În al doilea rând, chiar autoritățile subordonate PNL sunt cele care au decis ca spitalul județean să devină spital suport covid, ceea ce a dus la blocarea tuturor proiectelor și investițiilor din acest spital și implicit la lungirea unora până la punctul în care nu au mai putut fi executate. Acum, aceiași liberali vin și arată cu degetul spre PSD că nu au terminat proiectele blocate chiar de PNL. Asemenea tupeu nu s-a mai văzut.

În al treilea rând, ne amintim cu toții cum guvernul PNL efectiv a ignorat spitalul din Piatra-Neamț pe timpul pandemiei, consiliul județean cheltuind sume enorme pentru ținerea în funcțiune a spitalului și o mulțime de firme din Neamț făcând donații consistente pentru a acoperi ce nu dădea guvernul PNL la Neamț pentru că era județ PSD. Dacă nu erau marile firme din Neamț care să ajute spitalul și nu băga consiliul județean bani cu nemiluita, spitalul se transforma în morgă, pentru că marele guvern PNL nu dădea nimic la Neamț. Și acum, cei care au lăsat spitalul de izbeliște vin și arată cu degetul spre alții.

Și nu în ultimul rând, domnul subprefect ar trebui să tacă pentru că de la nivelul funcției sale are sigur cunoștință despre dosarul penal în care se cerceteaza decizia luată de colegii lui din PNL de a face spitalul județean suport covid în pandemie ca să nu fie cel de la Roman, deși se știa că sunt probleme serioase la instalațiile electrice și la evacuarea pacienților în caz de incendiu. Despre aceasta nu postează nimic domnul subprefect PNL?

Este de neacceptat să te folosești de problemele de sănătate ale nemțenilor pentru a aduna capital electoral. Așa ceva ar trebui sancționat drastic de toți nemțenii care vor merge la vot.

Desigur că cei care au condus și conduc consiliul județean pot fi suspectați de multe deficiențe ale spitalului județean. Desigur că managementul spitalului este unul mămăligos care stă de multe ori preș în fața politicului sau a grupurilor de interese din unitatea sanitară. Desigur că este jale la spitalul din Piatra-Neamț. Dar să vii tu, PNL, care ai blocat toate proiectele propunând ca spitalul să devină suport COVID și să ai pe conștiință sute de oameni care nu au mai putut să primească îngrijire în acest spital pentru alte boli și să ai aroganța să arăți cu degetul spre altcineva este dincolo de orice imaginație.

Domnilor de la PNL care distribuiți nefericite informări de genul postării subprefectului, vi s-a spus de la partid despre doasarul penal în care procurorii anchetează cum au decis prefectul PNL, George Lazăr, și directorul DSP, Radu Firăstrău, tot de la PNL, să propună spitalul județean ca spital suport covid, deși exista un raport ISU în care se menționau riscurile mari de incendiu la acest spital? Cel mai probabil… nu.
Domnilor de la PNL, ați spus alegătorilor voștri că reprezentanții PNL Neamț au votat în unanimitate ca PNL să se alieze cu PSD la nivel național? Cel mai probabil… nu.

Ce face PNL Neamț de la o vreme încoace nu ar trebui să existe în politică. Trebuie sancționați sever la vot. Astfel de oameni nu trebuie să mai ajungă vreodată să conducă ceva. Și repetăm. Asta nu înseamnă că vă sugerăm să le votați colegii de alianță de la PSD sau alt partid politic. Înseamnă doar că cei care sunt dispuși să facă rău altor oameni trebuie scoși în afara jocului politic.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate