PNL nu dă doi bani pe sănătatea nemțenilor!

Incompetență dusă la extrem: Administrația PNL de la Roman a renunțat să depună un proiect cu bani nerambursabili, vital pentru pacienții din spitalul de la Roman

În strategiile de dezvoltare din Neamț au fost incluse două proiecte de ”reabilitare, modernizare, extindere infrastructură de fluide medicale, instalații electrice, instalații de ventilație și climatizare pentru creșterea rezistenței la incendiu” Unul dintre proiecte era pentru Spitalul Județean de Urgențe Piatra-Neamț și recent CJN a renunțat la el pentru că nu mai avea timp să îl implementeze din cauză că proiectantul s-a lungit prea mult și nu a cooperat, iar al doilea era pentru spitalul din Roman. Aici, la Roman, situația este de-a dreptul incredibilă. La Roman nu s-a mai făcut deloc proiectul deoarece administrația PNL nu a reușit să se pună de comun acord pe anumite aspecte cu conducerea spitalului, aspect confirmat de cei de la spital.

Cum ar spune cei de la PNL dacă ar fi vorba de un proiect al PSD, acest lucru se întâmplă în condițiile în care incendiile din spitalele din România au luat vieți nevinovate și au pus în pericol de moarte zeci de oameni bolnavi, cadre medicale și personal din spitale, oameni care au fost grav răniți și afectați în incendii. În ciuda faptului că acest proiect, care propunea extinderea și consolidarea infrastructurii medicale pentru a împiedica astfel de tragedii, era de o importanță vitală pentru spitalul din Roman, administrația PNL care conduce primăria Roman a decis nici măcar să nu îl mai facă și să îl depună să ia banii. Nici măcar nu au încercat să ia banii nerambursabili.

Care este raționamentul din spatele acestei decizii, domnilor de la PNL Neamț? O decizie care arată că pentru PNL Neamț, tragedia de acum trei ani din Neamț nu a însemnat nimic, că moartea unor nemțeni nevinovați nu merită minima preocupare pentru un proiect care poate salva sute de vieți în viitor. Ce nu v-a plăcut la solicitările conducerii spitalului? Ce calcule nu vă ieșeau? Ce nu v-a convenit de ați renunțat la proiect fără nici măcar să încercați să îl depuneți?

De ce puneți în pericol acești oameni, prin lipsa de competență și interes a administrației PNL Roman, împărțind funcții cu salarii colosale tovarășilor dumneavoastră, în timp ce proiectul care ar putea preveni un alt dezastru la Spitalul din Roman nu a fost făcut și depus? Ați vorbit de proiect doar așa, să arătați alegătorilor că aveți proiecte și apoi l-ați aruncat la coș? Cine vă dă dreptul să decideți ce bani nerambursabili trebuie atrași și ce bani nu?

Nu există alt răspuns la aceste întrebări decât crasa impertinență a administrației PNL vizată, incompetența și nemăsurata indiferență cu care sunt tratați oamenii de ani de zile de această clică politică.

Ceea ce ați făcut neîncercând măcar să luați acești bani nerambursabili este un afront față de memoria celor care au ars în Spitalul din Piatra-Neamț, față de personalul medical care își riscă zilnic viața, în lipsa unor măsuri efective de prevenire a incendiului într-un spital județean, față de toți nemțenii pe care îi puneți în pericol și față de care nu aveți niciun respect!

Câți oameni trebuie să mai moară la Neamț pentru ca PNL să nu mai pună pe primul loc interesele politice și personale?

Câte tragedii trebuie să se mai întâmple în județul Neamț, ca PNL să aibă un minimum de responsabilitate și bun simț pentru a face ceva?

Cum este posibil ca, după ce o țară întreagă a fost martoră la atâtea incendii din spitale să nu încercați măcar să depuneți pentru finanțare un proiect pentru implementarea căruia s-au oferit fondurile necesare, un proiect care împiedică astfel de dezastre prin modernizarea și extinderea infrastructurii medicale, așa cum este firesc? Nu este util pentru județul Neamț să luați o asemenea finanțare?

Este strigător la cer, domnilor de la PNL, ceea ce faceți dumneavoastră astăzi, lipsa de moralitate pe care le-o arătați nemțenilor, lipsa de responsabilitate, incompetența pe care le afișați prin astfel de decizii care nu are nicio susținere logică!

Nu aveți dreptul, din funcțiile pe care le ocupați, să vă jucați de-a Dumnezeu și să vă bateți joc de siguranța oamenilor și de viitorul județului Neamț! Rușine! Și mai aveți tupeul să arătați cu degetul spre PSD-iști care măcar au încercat și au depus un astfel de proiect. Voi, care nici măcar nu ați mișcat un deget pentru siguranța pacienților de la spitalul din Roman. Rușine!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate