PNL se destructurează în întreaga țară. Primarii liberali din Buzău și fostul președinte PNL Olt au plecat în bloc la PSD.

10 primari liberali din Buzău au decis să-și îndrepte pașii către PSD, modificând considerabil peisajul politic local. Anunțurile acestora au început să apară după schimbarea recentă a conducerii organizației județene a PNL și au continuat până luni, când ultimul primar liberal își anunța susținerea față de PSD printr-o postare pe Facebook care îl poziționa alături de lideri ai social-democraților buzoieni, semnalează presa locală.

Unul dintre cei care și-au anunțat candidatura din partea PSD pentru alegerile locale din acest an este Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni. Deputatul PSD Romeo Lungu a confirmat acest lucru prin intermediul unei postări:

“Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni, va fi candidatul nostru la alegerile locale din acest an. Decizia a fost luată cu responsabilitate, subliniind unitatea echipei, dar și determinarea noastră de a adduce soluții eficiente și echilibrate pentru comunitatea din Beceni. Prin unitate și determinare, el și echipa PSDBeceni vor continua să aducă soluții eficiente și echilibrate pentru provocările actuale și viitoare ale comunei”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PSD Romeo Lungu.

În urma alegerilor din 2020, PNL Buzău a obținut 10 primari, iar în toamna anului 2022, conducerea organizației județene anunța o creștere la 11 primari, prin alăturarea primarului USR al comunei Lopătari, Claudiu Constantin, la echipa liberală. După schimbarea conducerii PNL Buzău, primarii formațiunii au început să își declare susținerea pentru PSD, ajungând ca, până în luna martie, toți primarii aleși pe listele PNL să migreze către social-democrați.

Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari, rămâne singurul care nu și-a exprimat intenția de a se alătura PSD, preferând să candideze pentru un nou mandat din partea USR, la fel ca și în primul său mandat.

Astfel, PNL Buzău se va prezenta la alegerile din 9 iunie fără niciun primar în funcție. Cel mai probabil, singurul primar în funcție care va candida din partea PNL Buzău va fi Sorin Matei, primarul comunei Zărnești, ales pe listele PMP, cunoscut ca un apropiat al noului președinte PNL Buzău, Adrian Mocanu.

Într-o altă mișcare neașteptată, Liviu Voiculescu, fostul președinte al PNL Olt, a decis să se alăture echipei PSD, potrivit unui comunicat postat pe Facebook de filiala social-democrată.

„El respinge ferm tacticile subversive și lipsite de scrupule ale celor care conduc PNL Olt, doar o dată la patru ani, pentru a-și asigura sinecuri personale, fără să ofere vreun proiect viabil pentru viitorul comunității”, se menționează în finalul comunicatului PSD Olt postat pe Facebook.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate