PNL se opune proiectelor legate de noul spital de la Neamț

Azi s-a mai votat în Consiliul Județean un proiect legat de o documentație necesară obținerii unor fonduri pentru construirea noului spital de la Neamț. Cum am anticipat, (click aici) consilierii PNL s-au opus pentru că așa au primit ordin de la partid, din ce ne-a declarat sub protecția anonimatului unul dintre ei.

Din păcate pentru PNL, ceea ce face la Consiliul Județean a devenit atât de deranjant încât nici colegii lor de alianță locală de la USR nu le mai sunt alături. Azi, chiar și consilierii USR, care se opun și dacă bate vântul dinspre sediul PSD, au lăsat orgoliile politice la o parte și au votat proiectul lui Arsene pentru spital. Chiar și ei, care s-au născut politic contra PSD, nu s-au opus acestui proiect.

La câtă nevoie este de un spital nou în Neamț nu te poți opune construirii lui. Dacă cineva vrea să facă un nou spital trebuie lăsat să îl facă și apoi, dacă încalcă legea, se va ocupa justiția, dar un nou spital în Neamț trebuie făcut obligatoriu. Din acest motiv, niciun comunicat de presă nu poate spăla rușinea și nu există nicio scuză pentru consilierii PNL să se opună la orice e legat de un nou spital. Dacă au dubii că Arsene sau Consiliul Județean Neamț face ceva în neregulă sau ilegal, trebuie să se adreseze justiției, nu să încerce să blocheze politic un asemenea proiect.

În comunicatul de presă emis de PNL Neamț după ședința de care facem vorbire se spune: ”Construcția unui nou spital trebuie realizată cu respectarea legii, nu în bătaia de joc a lui Arsene și a PSD”.

În cazul în care cineva de la PNL a prins nălucă și se crede poliție politică, procuror sau judecător, ar fi bine ca liberalii din Consiliul Județean să își amintească faptul că rolul lor în natură este acela de a vota oportunitatea proiectelor, iar dacă au dubii că ceva este ilegal se pot adresa la:

– Prefectura Neamț – 27 Strada Alexandu cel Bun Centru Piatra Neamț
– Tribunalul Neamt Sediu principal: B-dul Decebal, nr.5. Piatra Neamţ
– DNA – Bacău, Str. 9 Mai nr. 104 A

Spre surprinderea unor politicieni, e bine de știut că un politician nu poate spune niciodată că ceva este ilegal, poate eventual avea suspiciuni. În România, politicienii nu dau verdicte și nu pot stabili niciodată dacă ceva este legal sau nu, asta e treaba instanțelor de judecată.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate