Podul de la Petru Vodă: Prefectul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. Măsuri luate pentru gestionarea situației

Astăzi, 01.08.2022, ora 20.30, prefectul de Neamț, Adrian Niță, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, urmare a problemelor apărute pe podul de pe drumul national DN 15B, comuna Poiana Teiului, sat Petru Vodă, județul Neamț.

Au fost dispuse următoarele măsuri:

-Monitorizarea de către Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț a respectării restricțiilor impuse de DRDP lași – SDN Neamț pe podul de pe DN15B din com Poiana Teiului.

-DRDP lași – SDN Neamț va dispune amplasarea de indicatoare pentru informarea populației și a participanților la trafic cu privire la restricționarea accesului în zona afectată.

-În data de 02.08.2022, la nivelul județului Neamț, prin ordin al Prefectului Județul Neamț, se constituie echipa mixtă formată din reprezentanți ai Institutiei Prefectului Județul Neamț, Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, DRDP lași – SDN Neamț, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, pentru evaluarea consecințelor evenimentului produs pe podul de pe DN 15B, comuna Poiana Teiului și formularea de propuneri până la data de 03.08.2022.

-DRDP lași – SDN Neamț va monta temporar țole metalice de 2 cm grosime, pe porțiunea de pod afectată, până la identificarea soluțiilor tehnice necesare, pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.

-DRDP lași va convoca în regim de urgență până la data de 02.08.2022, ora 12.00. un expert tehnic atestat MLPAT, pentru cerinta A4, B2. D – poduri, pentru efectuarea unei expertize din care să rezulte condițiile de utilizare a acestui pod.

-DRDP lași – SDN Neamț și lucrători ai IPJ Neamț vor asigura permanenta în zonă. Momentan, traficul se va desfășura alternativ pe un singur sens.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate