Podul de peste Ozana, legătură spre mănăstirile din zona Târgu-Neamț, gata de a fi recepționat în câteva zile

• urmează recepția unuia dintre podurile esențiale pentru cei care vor să călătorească spre mănăstirile din zona Târgu-Neamț

Podul de peste râul Ozana, pe drumul județean DJ 157F, construit de la zero de Consiliul Județean Neamț pentru a înlocui o rută de trecere a albiei veche de circa 50 de ani și care nu mai prezenta siguranță în exploatare, va fi recepționat în câteva zile.

La sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Consiliului Județean Neamț a mers la locul desfășurării investiției, pentru a vedea cum decurg lucrările.

„În ultimele zece zile am fost de două ori la podul pe care îl construim peste Ozana, pe DJ 157F. Este o investiție deosebit de importantă a Consiliului Județean Neamț, o investiție ce depășește opt milioane de lei, pe care o realizăm în beneficiul cetățenilor, al celor care vor să ajungă la mănăstiri, al celor care călătoresc prin această minunată parte a județului Neamț. Noul pod are o lungime de 100 de metri, cu lățime de 12 metri, o parte carosabilă de opt metri și trotuare, pentru siguranța pietonilor.“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț, a precizat că acest proiect va atrage dezvoltarea zonei, atât de căutată de către turiștii care ajung în Neamț.

„Acest pod este esențial pentru asigurarea accesului către lăcașurile de cult și pentru orașul nostru, care devine astfel mult mai accesibil celor care vor să ajungă pe meleagurile lui Creangă. Felicit Consiliul Județean Neamț pentru derularea acestui proiect, felicit echipa care s-a preocupat de implementarea lui și mă bucur că instituția este interesată să finalizeze foarte multe proiecte mai vechi. Sunt alături de conducerea Consiliului Județean și vreau să o sprijin pentru ca împreună să realizăm cât mai multe lucrări, mai ales în infrastructura rutieră, domeniu pe care îl consider prioritar pentru dezvoltarea județului nostru“, a spus primarul orașului Târgu-Neamț, Daniel Harpa.

De aceeași părere este și Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean:

Scopul nostru, al echipei de la Consiliul Județean, și al primarului Daniel Harpa, este să dezvoltăm județul. Reușim să ne atingem obiectivele prin implementarea de proiecte, cât mai numeroase, mai valoroase și în cât mai multe domenii. Nemțenii vor să trăiască într-o zonă cu un nivel de trai ridicat, să aibă acces la toate facilitățile specifice vremurilor în care ne aflăm, și noi, în calitate de autorități locale și județene, avem obligația de a ne onora promisiunile pentru care oamenii ne-au acordat votul“, a opinat vicepreședintele Adrian Păduraru.

Maria Petrariu, primarul comunei Vânători Neamț, a mulțumit, în numele concetățenilor săi, pentru grija manifestată de către administrația județeană pentru derularea multor investiții în această zonă: „Pentru noi, orice astfel de proiect însemnă foarte mult, pentru că atrage bunăstarea zonei, înseamnă mai multe posibilități de dezvoltare a unor afaceri, înseamnă mai mulți turiști“.

Până la noul pod construit de Consiliul Județean pe DJ 157F, peste apa Ozanei a existat o altă rută de trecere, folosită pentru transportul masei lemnoase exploatate din pădurile din zonă. Era un pod îngust, care prezenta degradări substanțiale și nu mai corespundea cerințelor de circulație.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate