Polițele Euroins, prelungite până în decembrie. Aproape 2 milioane de asigurări RCA sunt vizate

Tribunalul București a hotărât în data de 9 iunie 2023 deschiderea procedurii falimentului societății Euroins România Asigurare Reasigurare S.A.

Potrivit legislației în vigoare, polițele de asigurare emise de Euroins România au o valabilitate de 90 de zile începând de la această dată, respectiv până la 8 septembrie 2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7 noiembrie 2023).

În acest sens, premierul Marcel Ciolacu a precizat că valabilitatea polițelor va fi prelungită până pe 8 decembrie, întrucât aproape 2 milioane de polițe Euroins sunt încă în vigoare.

O decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate