Poliția Locală – informare cu privire la obligația anuală de efectuare a dezinsecției și deratizării

Odată cu venirea sezonului cald și necesitatea asigurării unui climat de ordine, curățenie și igienă pe raza municipiului Piatra Neamț, în perioada 29.05.2023 – 30.06.2023, Poliția Locală Piatra Neamț, prin Biroul Ordine Publică și Compartimentul Protecția Mediului, desfășoară o acțiune de verificare a modului în care instituțiile publice, operatorii economici cu profil comercial ori de prestări servicii, asociațiile de proprietari respectă prevederile privind obligația anuală de efectuare a dezinsecției și deratizării.

Entitățile menționate anterior sunt notificate cu privire la respectarea H.C.L. 228/2021, art. 1, lit. ”d” , iar în cazul în care se constată că nu sunt duse la îndeplinire cele prevăzute în Regulamentul de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, pot fi aplicate și sancțiuni contravenționale, ce pot ajunge până la 2.500 de lei.

Potrivit art. 1, lit. ”d” din H.C.L. 228/2021, ”instituțiile publice, operatorii economici – indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, asociațiile de proprietari, cetățenii sunt obligați să întrețină ordinea, curățenia și igiena în localuri, spații de depozitare a mărfurilor, în blocuri, în locuințe, anexe gospodărești, curți, grădini, alte terenuri pe care le dețin sau le administrează precum și în perimetrul acestora, inclusiv pe terenurile din imediata vecinătate a condominiilor administrate de către asociațiile de proprietari și să ia măsuri cel puțin o dată pe an și ori de câte ori este necesar, pentru eliminarea din aceste perimetre a insectelor și rozătoarelor”.

Informare transmisă de Poliția Locală Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate