Politica PNL Neamț – Un teatru al ipocriziei?

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, George Lazar, președinte al PNL Neamț, a oferit o demonstrație elocventă a ipocriziei care pare să fi pătruns adânc în politica liberală și nu numai. Declarațiile lui Lazar au dezvăluit nu doar o lipsă de coerență în discursul politic, dar și un joc de culise care ridică semne de întrebare cu privire la integritatea și sinceritatea liderilor politici liberali.

În primul rând, remarca lui Lazar despre Nicolae Ciucă, actualul candidat la președinția PNL, sugerează o lipsă de susținere și fidelitate în cadrul partidului. Evidențierea posibilității unei schimbări de lider după europarlamentare, în cazul unor rezultate slabe, semnalează o instabilitate și o pregătire de a „arunca peste bord” pe oricine nu îndeplinește așteptările imediate sau, din contră, un plan de a lăsa partidul intenționat să piardă europarlamentarele ca să se creeze un motiv de schimbare a lui Ciucă.

Mai mult, lacrimile lui Lazar despre sărăcia din satele Moldovei, în timp ce PNL este la guvernare de patru ani, sunt un exemplu clasic de ipocrizie politică. Este ironic cum un reprezentant al guvernării, care pe deasupra mai e și secretar de stat la Energie, probabil li se spune secretari de stat pentru că stau fără să facă nimic concret, descoperă brusc problemele cu care se confruntă cetățenii, mai ales în plata facturilor la, culmea, energie, probleme pe care guvernul său ar fi trebuit să le abordeze și să le rezolve de mult.

În plus, afirmațiile despre Mugur Cozmanciuc, care ar fi făcut blat la alegerile trecute, și Mara Calista, doi parlamentari PNL de Neamț, arată o lipsă de unitate și respect în cadrul partidului și o lipsă totală de abilități de lider politic, aceste abilități nefiind compatibile niciodată cu spălarea rufelor în public. Descrierea lui Calista ca fiind „o venetică” și sugestia că ar trebui să se întoarcă în județul său de origine este un atac personal nedrept și nejustificat.

În concluzie, comportamentul președintelui PNL Neamț ridică întrebări serioase despre starea actuală a politicii promovate de PNL Neamț. Această atitudine nu doar că erodează încrederea publicului în PNL, dar și împinge electoratul de dreapta spre a alege alternative electorale extreme.

Rămâne de văzut oare ce „surprize” mai urmează să descopere dl Lazar, pentru care cuvântul de ordine pare a fi „schimbare”, dar… numai când este convenabil pentru el și cum va răspunde electoratul la urne la acest teatru al ipocriziei liberale locale, dar previziunile sunt sumbre și PNL Neamț nu pare să mai fie nici măcar pe linia de plutire.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate