Polițiștii au oprit o mașină la Oglinzi: mulți pasageri, dar… niciun șofer

Un autoturism a fost tras pe dreapta de polițiști în noaptea de sâmbătă spre duminică, 6-7 mai, în jurul orei 2.00, pe DJ 157G, în localitatea Oglinzi. Când agenții au ajuns la mașină, ce să vezi: la volan… nu era nimeni, doar pasageri pe scaunul din dreapta și pe bancheta din spate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, autoturismul ar fi fost condus de un tânăr de 19 ani, din Vânători-Neamț, persoană care nu deține permis de conducere, care după oprirea la semnalul polițiștilor s-ar fi deplasat pe scaunul pasagerului din față, potrivit sinsp. Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Totodată, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză nu deține poliță de asigurare obligatorie auto, conducătorul auto fiind sancționat contravențional și fiindu-i reținute plăcuțele cu numere de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, potrivit IPJ Neamț.


În perioada 6-7 mai, în intervalele orare 14:00-18:00 și 22:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul rutier.

Pentru abaterile constatare pe timpul desfășurării acțiunii au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, 33 dintre acestea pentru nerespectarea legislației rutiere.

Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras două certificate de înmatriculare, fiind întocmit un dosar penal.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate