Polițiștii din Târgu-Neamț, acțiune pentru siguranța pietonilor [Galerie FOTO]

În dimineața zilei de marți, 15 noiembrie, polițiștii rutieri din Târgu-Neamț au desfășurat pe raza orașului o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii.

Pe principiul „nu mai merg până la zebră, e mai scurt s-o iau de-a dreptul„, 6 pietoni au fost observați de oamenii legii traversând prin loc nepermis, în mai puțin de o oră (!). Majoritatea, în zona pieței agroalimentare.

Polițiștii i-au avertizat politicos să nu mai repete greșeala. „Chiar acum mă gândeam, în timpul ăsta, de când aștept să primesc înapoi buletinul și hârtiile pe care mi le scrie domnul polițist, aș fi ajuns să traversez strada pe trecerea de pietoni de vreo 6 ori…„, ne-a spus unul dintre pietonii prinși traversând neregulamentar.

De altfel, o vârstnică depistată în aceeași situație s-a jurat că nu va mai traversa strada de acum decât prin loc permis. Pentru că… abia după ce polițiștii rutieri au oprit-o din drumul ei, și-a dat seama că ar fi putut deveni cu ușurință victima unui accident.

N-au fost neglijați nici conducătorii auto prinși pe picior greșit. În afara pietonilor care nu respectă normele rutiere, acțiunea i-a vizat și pe șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț recomandă pietonilor:

  • circulați numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;
  • circulați numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;
  • traversați drumurile publice prin locurile marcate şi să se asigure înainte de a traversa;
  • nu păşiţi pe trecerea de pietoni înainte să vă asiguraţi că puteţi să o faceţi în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde.
  • nu folosiți telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier.
  • când nu există în apropiere trecere de pietoni, semnalizată sau marcată, traversarea drumurilor publice se face numai pe la colţul intersecţiei, după o asigurare temeinică. Atentie! Aici nu aveţi prioritate;
  • nu traversaţi drumul în fugă!

Andreea Trăsnea

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate