Polițiștii din Târgu-Neamț au „descins” la Școala Domnească [Galerie FOTO]

Joi, 12 mai, polițiștii au poposit în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială Domnească din Târgu-Neamț.

Prezența polițiștilor rutieri și a celor de prevenire a fost primită cu bucurie de copii. Cei mici s-au arătat nerăbdători să se întâlnească cu polițiștii și să afle informații utile pentru siguranța lor.

La data de 12 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier alături de cei ai Formațiunii de Poliție Rutieră Târgu-Neamț și polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au răspuns pozitiv invitației copiilor din Târgu-Neamț.

Elevii, eliberați de stresul testelor de evaluare, au fost dornici de o sesiune de prevenire, realizată de această dată altfel. Imaginând scenarii desprinse din întâmplările de zi cu zi ale copiilor, polițiștii le-au explicat micuților importanța respectării regulilor rutiere și a celor de comportament, pentru ca zilele să îi regăsească, în mijlocul familiilor lor cu zâmbet și amintiri demne de povestit„, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Provocarea lansată de polițiști copiilor a fost să răspundă la următoarea întrebare: Cine are prioritate de traversare pe trecerea de pietoni? Băieții sau fetele?

Dezbaterile au fost serioase, atât băieții cât și fetele aducând în discuție argumente care mai de care mai solide.

La final, cu toții au fost de acord că cel mai bine este să treacă strada împreună, în pas vioi și hotărât, acordând atenție conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic.

Mulțumim pentru prezența activă dragi copii și sperăm că rezultatele testului susținut să fie pe măsura așteptărilor voastre!„, transmit polițiștii nemțeni.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate