Polițiștii nemțeni au depistat zeci de elevi absentând de la ore. Activități preventive în școli

În această săptămână, activitatea polițiștilor nemțeni, din cadrul structurilor de siguranță școlară și prevenire a criminalității  a fost legată de programele de prevenire a faptelor cu violență, a victimizării minorilor și de siguranța rutieră.

Activitățile au avut un număr de aproximativ 350 de beneficiari, atât elevi cât și profesori, din unitățile de învățământ din localitățile Tupilați, Săvinești, Bicazu-Ardelean, Piatra-Neamț.

Totodată, la data de 4 octombrie a.c., polițiștii de siguranță școlară, prevenire și ordine publică au acționat în zona a 13 unități de învățământ, de pe raza municipiului Piatra-Neamț, pentru prevenirea absenteismului școlar  precum și pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la consumul de alcool și tutun de către unitățile de comerț din zona adiacentă unităților de învățământ.

Obiectivele principale ale acestei acțiuni au fost:

•        Identificarea localurilor și a unităților de alimentație publică din apropierea unităților de învățământ, care sunt frecventate de elevi și verificarea respectării de către aceștia a prevederilor Legii 61 din 1991 și ale Legii 349 din 2002.

•     Identificarea locurilor cu risc criminogen din zona adiacentă unităților de învățământ și a celor pretabile consumului de substanțe  interzise.

•        Reducerea absenteismului, a faptelor contravenţionale şi a infracţiunilor comise în rândul minorilor, prin asigurarea unei prezențe active, la vedere, a polițiștilor și crearea unei percepții de siguranță în rândul comunității, în zona adiacentă unităților de învățământ;

•        Instruirea lucrătorilor comerciali cu privire la respectarea prevederilor legale, în special cu privire la comercializarea băuturilor alcoolice și produselor din tutun către minori.

•        Instruirea administratorilor sălilor de jocuri de noroc cu privire la prevederile OUG 77 din 2009.

•     Identificarea elevilor ce absentează de la cursuri și formularea de informări către unitățile de învățământ în care aceștia sunt încadrați ca elevi.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni operatorilor economici.

Totodată 33 de elevi au fost depistați absentând de la ore, urmând să se întocmească adrese către unitățile de învățământ în care aceștia sunt înmatriculați.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate