Polițiștii nemțeni, la datorie de sărbători

Efectivele Inspectoratului de Politie Județean Neamț vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox, acționând pentru prevenirea evenimentelor antisociale și descurajarea faptelor ilegale.

Aproximativ 200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, în special în apropierea lăcașurilor de cult unde vor fi organizate manifestări religioase și în locurile unde se vor desfășura manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Printre prioritățile polițiștilor se numără prevenirea și descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniștea comunității, dar și intervenția rapidă, la nevoie sau când sunt  sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț au drept scop prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

În acest context, peste 120 de polițiști de ordine publică, 20 de polițiști de investigații criminale, 30 de polițiști rutieri și 20 de la alte structuri, vor asigura, în medie, zilnic, ordinea și liniștea publică, în această perioadă.

În fiecare zi, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a zonelor turistice.

Polițiștii rutieri vor acționa pe întreaga rețea de drumuri județene, pentru asigurarea fluenței traficului și siguranței deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație și la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane și autovehicule spre zonele și localitățile turistice și în preajma lăcașelor de cult religios.

Recomandăm șoferilor să circule cu viteză legală și adaptată condițiilor din trafic și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Noi suntem la datorie în această perioadă! În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist, sau numărul pentru Apeluri Unice de Urgenta 112!

 Polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Neamț vă urează sărbători fericite și un Paște luminat de bucuria Învierii!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate