Polițiștii rutieri au fost prezenți în mijlocul copiilor aflați în tabăra ,,Dumnezeu, prietenul meu!” organizată de Parohia Slobozia (IMAGINI)

La data de 20 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Roznov au fost prezenți în mijlocul copiilor aflați în tabăra ,,Dumnezeu, prietenul meu!” organizată de Parohia Slobozia, unde au desfășurat o activitate informativ-preventivă.

Activitatea a debutat cu o sesiune informativă, în cadrul căreia copiii au aflat informații despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât de important este să fie atenți la trafic, apoi a continuat cu o sesiune interactivă, prin care fiecare copil a avut șansa să învețe direct de la polițiști care este comportamentul unui pieton exemplar.  

Scopul activității a fost reprezentat de formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul copiilor.

Prin exemple și situații concrete, polițiștii au expus modalități de prevenire a victimizării și noțiuni legate de traficul de substanțe interzise, urmărind conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.

Astfel de activităţi de informare şi prevenire vor fi desfăşurate pe întreaga perioadă a vacanţei, dar şi în zilele următoare.

Info/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate