Polițiștii rutieri în acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în perioada minivacanței

În contextul perioadei de minivacanță, în care valorile de trafic cunosc creșteri semnificative, polițiștii rutieri acționează în mod constant pentru prevenirea evenimentelor rutiere și combaterea principalelor cauze care le generează.

La data de 2 iunie a.c., în intervalul orar 16:00-19:00, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pe sectorul de drum DN2-E85, în timp ce în noaptea de 3 iunie a.c., între orele 20:00-04:00, au intervenit pe raza localităților Târgu-Neamț și Piatra-Neamț. De asemenea, în noaptea de 4 iunie a.c., între orele 19:00-03:00, acțiunile s-au desfășurat în orașul Bicaz și municipiul Roman.

Pe parcursul acestor intervenții, polițiștii rutieri au reușit să depisteze în flagrant un conducător auto care conducea sub influența alcoolului. În plus, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale pentru diferite încălcări ale regulilor de circulație.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare. Eforturile polițiștilor rutieri s-au concentrat și pe verificarea alcoolemiei și consumului de droguri la volan, efectuând aproximativ 300 de teste cu aparatele etilotest și 30 de teste cu aparatele drugtest. De asemenea, aproximativ 400 de vehicule au fost supuse verificărilor.

Aceste acțiuni ale polițiștilor rutieri au avut ca scop principal asigurarea siguranței în trafic și prevenirea evenimentelor rutiere în perioada aglomerată a minivacanței. Prin reținerea permiselor de conducere și retragerea certificatelor de înmatriculare pentru abaterile constatate, se urmărește reducerea riscului de accidente și încurajarea respectării regulilor de circulație.

Politia Romana îndeamnă toți participanții la trafic să manifeste responsabilitate și să respecte legislația rutieră, în interesul siguranței tuturor participanților la trafic.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate