Pompierul Manoliu Ciprian de la ISU Neamț s-a pensionat după o viață de muncă în slujba comunității

Pe carismaticul plutonier adjutant șef Manoliu Ciprian e puțin probabil să nu îl cunoască pompierii, medicii de urgență sau asistenții medicali din județul nostru.

Din anul 2006 de când și-a început cariera militară în cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț a fost același om plin de energie, foarte prezent în subunitate și care nu s-a dat înapoi de la vreo provocare profesională. A plecat mereu de la premisa că echipa din care face parte trebuie reușească. Și așa a fost.

Această atitudine a făcut să fie recompensat cu unele dintre cele mai importante recompense de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – a primit Emblema de onoare a MAI în anul 2018 și a fost desemnat Pompierul de onoare al anului 2022, la nivel național.

Toate acestea au avut o singură cauză: și-a dorit să aibă grijă de ceilalți. Ultima aventură de acest fel pe care o știm noi a avut loc toamna trecută, într-o noapte când și-a scos vecinii din casa care ardea, după care i-a găzduit la el acasă și i-a ajutat să își reconstruiască locuința.

Ultimii ani au fost mai grei pentru colegul nostru, deoarece și-au făcut apariția unele probleme de sănătate care au determinat comisia medicală să decidă că Manu trebuie să aibă grijă de sănătatea lui mai mult ca până acum.

Momentul pensionării vine în frumoasa perioadă dinaintea Sărbătorii Nașterii Domnului și ne face pe noi cei ce te cunoaștem să îți urăm sărbători fericite, pensie lungă și mulți ani cu bucurii.

Felicitări pentru întreaga activitate!

este mesajul transmis de ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate