Portret de polițist la Neamț: „Femeile sunt puternice, indiferent de ce meserie își aleg”

Agent principal de poliție Munteanu Iustina a absolvit în anul 2018 Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan”, din Cluj-Napoca și de atunci muncește la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț.

După 4 ani de serviciu de patrulare, din anul 2021 este șef de schimb, la aceeași subunitate.

Nu am avut exemple de polițiști în familie, dar de mică îmi amintesc că mă jucam cu fratele meu și ne închipuiam că suntem polițiști. Mereu m-a atras această meserie.

Munca în stradă implică un grad ridicat de risc, pentru că nu știi dacă datele din apel sunt cele reale. De obicei polițistul este primul om care ajunge la locul unui apel și implicit primul care dă piept cu realitatea.

Faptul că sunt șef de schimb nu m-a schimbat, din contră, m-a motivat să știu mai multe, să acționez mai bine. La început a fost o provocare, deoarece trebuia să coordonez persoane cu mai multă experiență decât a mea, dar modestia și dorința de a învăța i-a făcut pe colegi să aibă încredere în mine. Continui să învăț și eu din experiența lor.

Munca de poliție se poate face doar în echipă și nu sunt puține momentele în care trebuie să mă bazez pe colegii mei. Auzim des că ajungi să comunici din priviri, chiar așa este, sunt intervenții în care înțelegi imediat ce vrea colegul tău de la tine dintr-o singură privire.

Femeile sunt puternice, indiferent de ce meserie își aleg. Cred că minusurile legate de forța  fizică, în meseria de poliție, se compensează prin comunicare, prin prezență, fermitate și uneori prin compasiune.”, spune agent principal de poliție Munteanu Iustina.

Dragi femei, să nu vă pierdeți niciodată încrederea în voi, iubiți-vă cât mai mult și nu vă demoralizați în situații dificile! Mereu din spatele norilor răzbate soarele!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate